BM Genel Sekreteri Guterres: ABD'nin İran'a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum
07:54, 22/06/2025, Pazar
DHA

ABD Başkanı Trump ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD'nin İran'a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün ABD'nin İran'a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir." dedi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin İran'ın Fordow, Natanz ve İsfahan'daki nükleer tesislerine düzenlediği hava saldırısı sonrası açıklamada bulundu. Guterres açıklamasında, "Bugün ABD'nin İran'a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir. Bu çatışmanın hızla kontrolden çıkma riski artıyor; bu durum siviller, bölge ve dünya açısından felaket sonuçlar doğurabilir. Üye Devletleri, gerginliği azaltmaları ve BM'nin şartı ve diğer uluslararası hukuk kuralları kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu tehlikeli zamanda, kaos sarmalına kapılmamak çok önemlidir. Askeri bir çözüm yok. İlerlemenin tek yolu diplomasidir. Tek umut barıştır." ifadelerini kullandı.

Gündem
Ve ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular

Dünya
İran-İsrail savaşında 10'uncu gün | Pentagon'dan İran'a saldırı açıklaması: "Başkomutan Trump’tan emir aldık, nükleer program yok oldu"

Dünya
Netanyahu, İran'ın nükleer tesislerine saldırdıklarını duyuran ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti



