|

Erdoğan ile Putin İdlib konusunu görüştü

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in İdlib konusunu telefonda görüştüğünü duyurdu. Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İdlib'de devam eden süreci sayın Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede özellikle askerlerimizin, rejim güçleri hatta hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarları ele aldık" dedi.

11:52 - 12/02/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:25 - 12/02/2020 Çarşamba
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, İdlib konusunu telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, İdlib konusunu telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin İdlib bölgesindeki gerilimi görüştü. Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye krizinin ele alındığı bildirildi.

Kötüleşen durum ele alındı

Her iki liderin krizin çeşitli yönleri üzerinde müzakerelere devam ettiği belirtilen açıklamada, özellikle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kötüleşen durumun ele alındığı kaydedildi.


Soçi muhtırasının önemi vurgulandı

Açıklamada, “Görüşmede 17 Eylül 2018’deki Soçi muhtırası dahil Rus-Türk anlaşmalarının tam olarak uygulanmasının önemi vurgulandı. Bu amaçlar için ilgili kurumların aracılığıyla ilave temasların yapılması kararlaştırıldı” denildi.

'İdlib'de devam eden süreci sayın Putin ile değerlendirdik'

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İdlib'de devam eden süreci sayın Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede özellikle askerlerimizin, rejim güçleri hatta hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarları ele aldık" ifadesini kullandı.




#Kremlin
#Rusya
#Türkiye
#İdlib
#Suriye
4 yıl önce