|

Esed konvoyu Münbiç’e gidiyor

Türkiye’nin harekât açıklaması ve ABD’nin çekilme kararı sonrasında Esed rejimi ile terör örgütü PKK arasında yürütülen kirli pazarlıklar zirveye ulaştı. PKK’nın “Destek verin Münbiç’i size bırakalım” teklifi üzerine harekete geçen rejim, Münbiç’in bazı köylerine asker, araç ve cephane sevk etti.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 23/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK’nın talebiyle Esed rejiminin Münbiç’e gönderdiği askeri konvoy böyle görüntülendi.
Terör örgütü PKK’nın talebiyle Esed rejiminin Münbiç’e gönderdiği askeri konvoy böyle görüntülendi.

Terör örgütü PKK ile Esed rejimi arasındaki ilk görüşme geçtiğimiz günlerde Kamışlı’da gerçekleştirildi. Bu görüşmede PKK, Esed rejiminden Türkiye’ye karşı destek istedi. Örgüt bunun karşılığında bütün petrol bölgelerini rejime bırakma teklifinde bulundu. İkinci görüşme ise Münbiç’in Ebu Galgal köyünde gerçekleşti. Bu bu görüşmede ise örgüt, Münbiç’i rejime bırakma sözü verdi. Temas sonrasında rejim güçleri önceki gece Taihe, Zekiye kavşağı ve Tel Esved bölgelerine yığınak yapmaya başladı. Rejim Humus, Şam ve İdlib çevresindeki birliklerini “Münbiç’e takviye olarak gitmek için hazırlanın” talimatı verdi.


PKK’NIN ‘OSMANLI’ KORKUSU

Kendisine müttefik arayan PKK’lı teröristler dün de Suriye’nin kuzeyinde Osmanlı’yı ve Türkiye’yi hedef alan tuhaf bir bildiri dağıttı. ‘Osmanlı geliyor’ başlıklı bildiride Suriye’nin birikimlerinin 400 yıl boyunca Osmanlı tarafından sömürüldüğü iddia edilerek padişahın halkın tüm mal varlığına el koyduğu ileri sürüldü. Uydurma hadislere de yer verilen bildiride özetle şu saçmalıklara yer verildi: “Hz. Peygamber Osmanlı’nın işgalini hadislerinde bildirmişti. Ancak Araplar bu hadislere riayet etmedi. Ancak, bu sefer bütün halklar yeni Osmanlıcı Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki işgale karşı birlikte farklılık gözetmeksizin savaşmalıdır. Gerekirse tüm cepheler boş bırakılıp yeni Osmanlıcılara ve Türk işgaline karşı işbirliği yapılmalıdır. Osmanlı hakiki hilafeti tahrip eden ve Müslüman coğrafyasını parçalayan bir güçtür.”

#Suriye
#PKK
#Harekat
#Konvoy
#Esed
#Münbiç
5 yıl önce