|

Halep'e varil bombalı saldırı

Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki mahallelere varil bombasıyla düzenlediği saldırılar sonucu 15 sivilin yaşamını yitirdiği, onlarca sivilin yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
20:09 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 23:23 - 17/06/2016 Cuma
AA

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, yaptığı açıklamada, rejime ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde yer alan Katırcı ile Tarik el-Bab semtlerinde sivil yerleşimlere varil bombasıyla saldırdığını söyledi.



Saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını belirten Leys, saldırılarda büyük maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.



Saldırılarda enkaz altında kalan yaralıların sivil savunma ile sağlık ekiplerince çıkartıldığını aktaran Leys, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu ifade etti.



Rus ve rejim güçlerine ait savaş uçakları ile helikopterler son günlerde Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde olan semtlerde pazar yeri, çarşı, hastane ve sivil savunma merkezlerine saldırıyor.



Rus uçakları da kentin tek çıkış rotası olan Kastillo yolu ile Anadan, Hreytan ilçeleri ve Kafr Hamra beldesini vakum ve fosfor bombalarıyla vuruyor.




#Halep
#Suriye
#Varil bombası
8 yıl önce