|

Herkesi vuruyorlar

Afrin’den kaçarak Mehmetçik ve ÖSO’nun terörden temizlediği bölgelere sığınan siviller, teröristlerin kendilerini canlı kalkan olarak kullanmak istediğini, kentten çıkmaya çalışan ailelere ateş açtığını ve hastaneleri yaktığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 02:58 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kentten ayrılmaya çalışanlara örgüt ateş açarak engel olmaya çalışıyor.
Kentten ayrılmaya çalışanlara örgüt ateş açarak engel olmaya çalışıyor.

Afrin’den dün sabah çıktığını belirten Ahmed Abdo, teröristlerin Afrin’den kaçanlara ateş ettiğini belirterek, “Ben, ailem, çocuklarım birlikte geldik. Dün yola çıkmıştık ama kontrol noktasında herkesi durdurdular, kalabalık vardı. Kimsenin çıkışına izin vermiyorlar” dedi. Kentten ayrılmaya çalışanlara örgütün ateş açarak engel olmaya çalıştığını, gerekirse sivilleri katletmekten geri durmadığını ifade eden Abdo, “Sabah 06.00’da yola çıkmıştık. Kontrol noktasındaki kalabalığa iki tane roket attılar. Çok sayıda kişi öldü veya yaralandı. Herkes kaçıştı. Hastaneleri yakıyorlar, herkese ateş ediyorlar. PKK bunları yaptı. PKK’nın işi bu” ifadelerini kullandı. Teröristlerin elinden kaçmayı başaran Afrinli Enise Hammud ise “Afrin’den neden mi çıktık? Bunlar bizi vurdular. Camları kırdılar, eğer kocam dışarıya çıkmış olsaydı onu da öldüreceklerdi” dedi. Teröristlerin halkı tehdit ederek kentte tutmaya çalıştığına dikkati çeken Hammud, “Bunlar yollara, hastanelere ve okullara, her yere mayın döşediler. ‘Ya evinizde kalın ya da ‘çıkın ve ölün’ diyorlar. Kimse kimseyi suçlamasın. Bunları yapanlar PKK’lılar. Ben PKK’nın katliamlarına şahidim. Dün Mahmudiye Mahallesi’nde katliam yaptılar, bir kontrol noktasını hedef aldılar. Bu kontrol noktasını PKK hedef aldı. Ölüler yollara saçılmıştı, aynı şekilde her taraf yaralı doluydu. Eğer yol açık olsa Afrin’de bir kişi bile göremezsiniz. Herkes oradan çıkar” diye konuştu. Diğer bir sivil Fehim Biddar ise “Dışarıda bir traktör vardı, ona bindik, buraya geldik. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz” dedi.


Halep’ten Rakka’ya terörist takviyesi

Afrin’den çıkan 400 araçlık konvoy içinde PKK’lıları taşıyan 70 aracın, ilçe merkezinin güneyindeki Basute-Sorhane-Akiba hattını kullanarak rejim bölgesine geçtiği ve Halep’e gittiği öğrenildi. Halep kuzeyindeki Piyade Okulu yerleşkesini toplanma alanı olarak kullanan teröristler, kendilerine gelen talimat doğrultusunda Rakka’ya yöneldi. ABD’nin DEAŞ bahanesiyle bombalayıp harabeye çevirdiği Rakka’da terör örgütü ve destekçilerinin iskan edilmesi planlanıyor. ABD-PKK ittifakı, bombardıman ve katliamlar sonucu yüzbinlerce sivili evlerinden ederek boşalttığı Rakka’ya yerli halkın girişine izin vermiyor. Rakkalıların metruk evlerine şimdi Afrin’den gelen PKK’lılar ve onların destekçileri yerleşecek.

#Afrin
#PKK
#Terör
6 yıl önce