|

İmha paniği

PKK Afrin ilçe merkezinden ailelerin ayrılmasına izin vermiyor. Ölüm paniği yaşayan teröristler, bölge halkını canlı kalkan yapıp sivil ölümleri artırmayı ve oluşacak manzarayı ‘katliam’ şeklinde sunmayı planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:14 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Türk Silahlı Kuvvetleri’nce her yandan kuşatılan Afrin’de PKK/PYD’li teröristleri ölüm korkusu sardı.
​Türk Silahlı Kuvvetleri’nce her yandan kuşatılan Afrin’de PKK/PYD’li teröristleri ölüm korkusu sardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce her yandan kuşatılan Afrin’de PKK/PYD’li teröristleri ölüm korkusu sardı. ABD’nin “Afrin’dekilerle ilgimiz yok” dediği Suriye PKK’sı bir yandan Türkiye’nin kınanması gerektiği konusunda uluslararası topluma çağrı yaparken bir yandan da bölgedeki gençleri cepheye sürmek için zorla alıkoyuyor. Son 2 günde Afrin ilçe merkezinde 80, Raco beldesinde ise 50 olmak üzere 130 genci kaçırıp cephe hattına gönderen terör örgütü, bölge esnafını da Türkiye’yi protesto için kepenk kapatmaya zorluyor. Buna direnen kişiler ölümle tehdit ediliyor. Afrin’de çok sayıda aile, genç çocuklarını evlerde örgütten saklamaya çalışıyor.

CANLI KALKAN PLANI

Operasyon yapılacağını duyan Afrinliler kendi imkanlarıyla ilçeyi boşaltmaya başladı. Ancak PKK, bazı kritik mahallelerde yaşayanların bölgeden ayrılmasına izin vermiyor. Birbirine bitişik evler arasında delikler açarak kendilerince siper oluşturan teröristler, gitmelerine izin vermedikleri sivil halkı canlı kalkan olarak kullanmayı planlıyor. Mehmetçik ve ÖSO’nun operasyonunda sivillerin zarar görmesi halinde PKK bunu kamuoyuna ‘katliam’ şeklinde sunacak.

DEAŞ DA BÖLGEDE

Yaklaşık 2 bin 290 kilometrekarelik alan üzerine kurulu ilçede PKK’nın oluşturduğu tüneller, cephaneliğe dönüştürülen tren hatları ve keskin nişancı mevzileri daha önce Yeni Şafak tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Bu arada PKK’ya destek veren DEAŞ da çok sayıda üyesini Halep-Zehra bölgesinden Afrin’e yolladı. Burada PKK/PYD ile birlikte hareket etmeye başlayan teröristlerin, Mehmetçiğe karşı canlı bomba saldırılarında kullanılma ihtimali var.

  • Sınırdaki Kandil
  • Esed rejiminin Temmuz 2012’de çatışmasız olarak PKK’ya devrettiği bölge, ABD ve Rusya’nın destekleriyle zamanla Hatay kenarında ikinci Kandil’e dönüştü. Afrin’in teröristlerin işgali altında bulunması bölgenin hem Hatay hem de Kilis’e yakınlığı nedeniyle Türkiye üzerinde büyük bir risk unsuru durumunda. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis’in merkezi ve Hatay’ın önemli bölümü Afrin’deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Terör koridorunun Suriye’nin kuzeybatısından Akdeniz’e uzanması için Afrin’e büyük önem veren PKK, buradan Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgelerini de tehdit ediyor. ABD yardımları kapsamında Afrin’deki teröristlerin elinde bol miktarda Javelin ve AT-4 anti-tank sistemleri, ısı güdümlü roketatar ve çok namlulu roket rampaları bulunuyor. Genellikle M16 Amerikan piyade tüfeği ile donatılan teröristler, aynı zamanda kalaşnikof, doçka, çeşitli ebatlarda havan, çeşitli roketatar, top ve az sayıda tanka sahip. Ayrıca birkaç ay önce ABD’nin Rümeylan hava üssüne gönderdiği 40’a yakın ısı güdümlü uçaksavarın bir kısmı Afrin’e yollandı. Omuzdan atılan uçaksavar silahları hava araçlarına 8 kilometreye kadar tehdit oluşturuyor.

#Afrin
#Tel Rıfat
#Suriye
#TSK
6 yıl önce