|

İsrail 320 Filistinliyi gözaltına aldı

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedelerde 12 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria'da 240, Kudüs'te 80 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yeni Şafak
16:22 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 8/10/2015 Perşembe
AA

Filistin Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedelerde plastik mermi isabet etmesi sonucu 5 Filistinlinin yaralandığı, atılan göz yaşartıcı gazdan ise 57 kişinin etkilendiği belirtildi.



Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tulkerem kentinde Filistinli geçler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede ise 7 Filistinli genç plastik mermiyle vurularak yaralandı.



İsrail askerlerinin, Ramallah kentinin kuzeyindeki Birzeit Üniversitesi ile Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentindeki El-Halil Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği yürüyüşe müdahale etmesi sonucunda arbede çıktı.



Gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail askerlerine öğrenciler taş, molotofkokteyli ile havai fişek atarak ve lastik yakarak karşılık verdi. Arbedede onlarca öğrenci gazdan etkilendi.



Batı Şeria'da 8 günde 320 kişi göz altına alındı


Öte yandan, Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ekim ayı başından bu yana Batı Şeria'da 240, Kudüs'te 80 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.



Batı Şeria'daki kentler ve Kudüs'ün çeşitli mahalleleri bir süredir İsrail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.



Son zamanlarda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.



#israil
#filistin
#batı şeria
#Filistin Esirler Cemiyeti
9 yıl önce