|

İsrail İran’ı vurdu

ABD’nin Esed’i bombaladığı günün gecesinde Suriye’deki İran kampı da vuruldu. Halep’in güneydoğusundaki Asan Dağı’ndaki kampta en az 20 İran askerinin öldüğü belirtiliyor. Kampı vuran uçakların kimliği belirsiz kalsa da yerel kaynaklar İsrail’i işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:38 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Halep'in güneydoğusundaki Asan Dağı'nda bulunan İran kampı, kimliği belirsiz savaş uçaklarınca vuruldu.
Halep'in güneydoğusundaki Asan Dağı'nda bulunan İran kampı, kimliği belirsiz savaş uçaklarınca vuruldu.

Suriye'de Şam, Dera, Humus'ta çeşitli noktaların vurulduğu ABD-Fransa-İngiltere ortak operasyonunun ardından önceki gece doğrudan İran kampına yönelik bir saldırı daha gerçekleşti.

Halep'in güneydoğusundaki Asan Dağı'nda bulunan İran kampı, kimliği belirsiz savaş uçaklarınca vuruldu. Yerel kaynaklar, bölgeye yönelik ani bombardımanın İsrail uçaklarınca yapıldığını iddia ediyor. Suriye'deki en büyük askeri garnizonlardan biri olan Asan bölgesini uzun bir süredir İranlı asker ve milisler kullanıyor.

Şiddetli patlamaların sonuçlarına ilişkin Asan Dağı'ndaki kamptan sağlık bir bilgi alınamadı ancak en az 20 İran askerinin öldürüldüğü belirtiliyor. Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Pentagon öncülüğünde 14 Nisan sabahı yapılan operasyonda atılan füzelerin hedefi de çoğunlukla İranlıların kullandığı kamplar olmuştu. Bu arada ABD medyası, Pentagon tarafından vurulan 3 askeri tesisinin uygu görüntülerini yayınladı.

Fotoğraflarda çeşitli tesislerin bombardıman öncesi ve sonrasındaki halleri görülüyor. Suriye'de en az 15 bölgeye 105 seyir füzesi atılmış, Rusya ve Esed tarafı bunların çoğunu havada imha ettiklerini iddia etmiş ancak bu söylem Pentagon yetkililerince yalanlanmıştı.

#ABD
#Suriye
#Esed
#İsrail
#İran
6 yıl önce