|

İsrail Suriye’de kaosa oynuyor

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını kabullenemeyen İsrail yönetimi, bölgede kaosu derinleştirmek amacıyla saldırganlığını tırmandırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 01:59 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
İsrail’in gece Şam’ı hedef alan saldırılarına Esed rejimine ait hava savunma sistemleri karşı koydu.
İsrail’in gece Şam’ı hedef alan saldırılarına Esed rejimine ait hava savunma sistemleri karşı koydu.

İsrail, Suriye’ye yönelik saldırganlığını önceki gece gerçekleştirdiği saldırılarla bir üst seviyeye taşıdı. Pazar günü, gündüz saatlerinde Şam’ın güneyi hedef alan İsrail uçakları, gece saatlerinde Suriye’de bulunan İran askeri noktalarına ve rejim mevzilerine karadan ve havadan saldırdı. İsrail, işgal altında tuttuğu Golan tepelerine yapıldığını savunduğu füze saldırısını bahane ederek önceki gün gece saatlerinde İran Devrim Muhafızları’na bağlı özel güç Feylak el-Kudüs’ün Suriye topraklarındaki üslerine ve rejim güçlerine hava saldırısı düzenledi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da saldırıları doğrulayarak, Suriye’deki İran hedeflerine ve İran’a destek veren Şam güçlerine yönelik “çalışmalarını” sürdüreceklerini belirtti. Netanyahu, “Bizi yoketmekle tehdit edenler olacaklara yönelik tüm sorumluluğu da üstüne alır” tehdidini savurdu.


İRAN’A AÇIK TEHDİT

Ülkenin güneyindeki Eilat kentinde havalimanı açılış töreninde konuşan Netanyahu, “İran’ın topraklarımıza füze atmasının ardından hava kuvvetlerimiz gece boyunca Suriye’deki İran hedeflerini vurdu” açıklamasını yaptı. Netanyahu, “Biz bu saldırganlığa ve kendisini askeri olarak Suriye’de konuşlandırmaya çalışan İran’a karşı susmayacağız. İran Hava Kuvvetleri Komutanı Aziz Nasırzade de ülkesinin İsrail’i yok etme niyetini açıkça dile getirmişti” şeklinde konuştu. İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasirzade, İsrail’in Suriye’deki İran güçlerine saldırmasının ardından, “Hava kuvvetlerindeki gençlerimiz tamamen hazır ve siyonist rejimin karşısına çıkmak, onları yeryüzünden silmek için sabırsızlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

  • 30 FÜZE İMHA EDİLDİ
  • Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail’in Suriye’ye gece saatlerinde yaptığı saldırılar sonucunda 4 Suriye askerinin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, İsrail’in Suriye’deki hedeflere yaptığı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. İsrail Hava Kuvvetlerinin, yerel saat ile 02.11’den 02.56’ya kadar Suriye’nin batısı, güneybatısı ve güneyindeki topraklara yönelik üç saldırıda bulunduğu belirtilen açıklamada, “Saldırı sonucunda 4 Suriye askeri öldü, 6 asker yaralandı. Şam uluslararası havalimanının bazı kısımları zarar gördü” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin, İsrail Hava Kuvvetlerinin fırlattığı 30’dan fazla güdümlü füze ve bombayı da havada imha ettiği kaydedildi.
#ABD
#İsrail
#Suriye
#Kaos
5 yıl önce