İsrail 'yardım' tuzaklarıyla 125 Filistinliyi katletti

21:03, 08/06/2025, PazarG: Güncelleme: 21:21, 08/06/2025, Pazar
AA
İsrail 'yardım' tuzaklarıyla 125 Filistinliyi katletti
Terör devletinin Gazze'ye saldırılarından (Foto: Arşiv)

Terör devleti İsrail, ABD güdümlü yardım dağıtım noktalarında açlıkla boğuşan ve gıda almak isteyen Filistinlilere 27 Mayıs'tan bu yana ateş açıyor. Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 125'e, yaralıların sayısının 736'ya yükseldiğini bildirdi.

Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin İsrail-ABD güdümlü sözde insani yardım merkezlerinde savunmasız sivillere karşı korkunç katliamlar işlemeye devam ettiği ifade edildi.

Bugün de 13 Filistinliyi katlettiler

Açıklamada, bugün "İsrail ordusu ve bir ABD güvenlik şirketi unsurlarının Refah kenti ile 'Netzarim Koridoru' olarak anılan bölgede yardım merkezleri yakınlarında toplanan ve açlıkla boğuşan sivillere ateş açtığı saldırılarda 13 kişinin hayatını kaybettiği; 153'ünün yaralandığı" aktarıldı.

İnsani yardım çalışmaları kisvesi altında kasıtlı öldürmelerin tekrar tekrar yaşandığı belirtilen açıklamada, bu sözde yardım mekanizmalarının faaliyet gösterdiği 27 Mayıs'tan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 125'e; yaralıların 736'ya ulaştığı, 9 kişinin de kayıp olduğu kaydedildi.

Açıklamada, açık askeri alanlarda kurulan ve tamamen İsrail ile özel ABD güvenlik şirketlerinin kontrolünde olan bu merkezlerin, açlıkla boğuşan insan kalabalıklarını doğrudan ateşli silah ve patlayıcıyla hedef almak için çektiği kanlı tuzaklara dönüştüğü aktarıldı.

Hükümetin Medya Ofisinin önceki açıklamasında İsrail askerlerinin, 27 Mayıs-6 Haziran'da söz konusu dağıtım merkezlerinde Filistinlilere düzenlediği saldırılarda 110 kişinin öldüğü, 583 kişinin yaralandığı, 9 Filistinlinin ise cesedine ulaşılamadığı belirtilmişti.

Eleştirilerin hedefinde

Bu yılın şubat ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde "kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü" olarak kurulduğu söylenen "Gazze İnsani Yardım Vakfı"nın arkasında ABD ve İsrail basınında yer alan haberlere göre Tel Aviv ve Washington yönetimleri bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve Gazze'deki Filistin hükümeti bu vakfın Tel Aviv yönetiminin amaçları doğrultusunda çalıştığını ifade ediyor.

Uluslararası basında çıkan haberlere göre, bu vakıf sayesinde Gazze'ye yardımlar konusunda BM ve diğer bağımsız yardım kuruluşlarının saf dışı edilmesi amaçlanıyor.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde kurulan vakıf, ABD tarafından "bağımsız" olarak değerlendirilmesine rağmen, kuruluşun İcra Direktörü Jake Wood, açılış töreninden bir gün önce istifa ettiğini duyurmuştu.

Wood, yardım planını hayata geçirmenin "insani ilkelerle bağdaşmadığını" ve "tarafsızlık, insanlık ve bağımsızlık gibi temel prensiplerden taviz verilemeyeceğini" ifade etmişti.


24 saat Gazze için çalışıyorlar
Dünya
24 saat Gazze için çalışıyorlar
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi: Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü
Gündem
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi: Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü
İstanbul Gazze için meydanda: Her adım Gazze ve Kudüs için
Gündem
İstanbul Gazze için meydanda: Her adım Gazze ve Kudüs için
Gazze kentindeki Filistinlilere su dağıtıldı
Dünya
Gazze kentindeki Filistinlilere su dağıtıldı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026