|

Kirli dosyalar ortalığa saçıldı

Yeni Şafak’ın aylardır dikkat çektiği, “DEAŞ’ın ABD ve PKK eliyle Rakka’dan tahliyesi”ni bu kez BBC gündeme getirdi. Kirli ittifak deşifre olurken, 250 teröristin beraberlerindeki ağır silahlarla konvoylar halinde kentten ayrıldığı görülüyor.

Yeni Şafak ve
04:02 - 15/11/2017 Wednesday
Güncelleme: 10:42 - 15/11/2017 Wednesday
Yeni Şafak
ABD’nin DEAŞ’lı tahliyesini ilk duyuran Yeni Şafak oldu. Yeni Şafak ardı ardına yaptığı haberlerle teröristlerin özel uçak, helikopter ya da karayoluyla güvenli yerlere götürüldüğünü yazdı.
ABD’nin DEAŞ’lı tahliyesini ilk duyuran Yeni Şafak oldu. Yeni Şafak ardı ardına yaptığı haberlerle teröristlerin özel uçak, helikopter ya da karayoluyla güvenli yerlere götürüldüğünü yazdı.

ABD, DEAŞ’la ittifakını artık gizleyemez hale geldi. Irak ve Suriye’de PKK’ya alan açıp istenen yeri işgal etmek için Pentagon/CIA tarafından bahane olarak kullanılan DEAŞ, Rakka’dan bizzat ABD-PKK işbirliğiyle kurtarıldı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin ekim ayında Rakka’dan terörist tahliyesine ilişkin yayınladığı son görüntüler, ABD’nin DEAŞ ve PKK ile birlikte çalıştığını kamuoyuna duyuran Yeni Şafak’ı bir kez daha doğrulamış oldu.




“DEAŞ’ı göster PKK’yı yerleştir” başlıklı tiyatronun son safhası olan Rakka cephesinde ABD, sivillerin kaçması için tonlarca bomba yağdırdığı kentten DEAŞ’lıları PKK/PYD eliyle kurtardı.

DEAŞ KONVOYUNA PENTAGON KORUMASI

Irak’ın kadim kenti Musul’u DEAŞ bahanesiyle enkaza çevirip 40 bin sivili öldüren ABD, Rakka’yı da bombalarla hayalet kente dönüştürdü; kentte 6 binin üzerinde Müslüman can verdi; işgal öncesi 650 bin olan nüfus ise 50 binlere kadar düştü. Kenti Müslümanlardan arındırdıktan sonra devir-teslim için DEAŞ’lılarla ‘anlaşan’ ABD-PKK ittifakı, Suriye’nin işgal altındaki diğer kentlerinde sahnelenen oyunun aynısını oynadı. Enkaza dönüşmüş şehir, PKK’lı teröristlere teslim edildi. DEAŞ’la gizli bir anlaşma da yapan ABD-PKK, buradaki 250 teröristi beraberinde ağır silahlar olduğu halde konvoylar halinde şehirden çıkmasını sağladı. ABD askerleri 50 TIR, 13 otobüs, 100 tane araçtan oluşan DEAŞ konvoyuna eskortluk da yaparak teröristlerin güvenliğini sağladı.

REZALETİ KABUL ETTİLER

Rakka’daki görevlerini tamamlayan DEAŞ’lı teröristler, Deyrizor’a, İdlib ve Türkiye’ye gönderildi. ABD koruması altında gerçekleşen intikal sonrası Beyaz Saray’ın bölgedeki sömürge valisi Brett McGurk, “Rakka’daki DEAŞ’lıların bütünüyle yok edileceğini” iddia ederek tahliye dedikodularını ‘perdeleme’ uğraşına girişti.


Ancak BBC’nin yayınladığı son görüntüler, McGurk’ün sözlerinin yönlendirmeden ibaret olduğunu ortaya koyarken, Pentagon da sözkonusu rezaleti kabul etmek zorunda kaldı. Anlaşmayı ‘yerel bir soruna bulunan yerel bir çözüm’ olarak tanımlayan Pentagon sözcülerinden Albay Eric Pahon, gizli tahliye ittifakını DEAŞ’ın PKK/PYD ile yaptığını savundu.

O KATİL MCGURK SAHNEDE

“Ortaklarımızla her zaman tam mutabık olmayabiliriz ama onların kendi sorunlarına çözüm bulmasına saygı duyuyoruz” diyen Pahon, ABD-PKK-DEAŞ anlaşmasını ‘koalisyon güçlerinden üst düzey bir ismin de gözlemlediğini’ kaydetti. Pahon, anlaşmaya iştirak eden bu ismin onbinlerce Müslümanın katili Brett McGurk olup olmadığı konusunda ayrıntı vermedi. 17 Ekim’de düzenlediği basın toplantısında Rakka’dan 4 bin 300 sivilin tahliye edildiğini, 350 DEAŞ’lı teröristin ise PYD'ye teslim olduğunu söyleyen Pentagon sözcüsü Albay Ryan Dillon dün ağız değiştirdi. Dillon, 300'den az sayıda da DEAŞ militanının şehirden çıkarıldığını söyledi. DEAŞ'lıların serbest bırakılıp bırakılmadığına yönelik soruya ise Dillon, "Serbest kalmış birileri olabilir" dedi. Ancak ‘serbest olabilir’ denilen DEAŞ’lıların kendilerine verilen yeni görev doğrultusunda hem Deyrizor hem de Türkiye sınırına nakledildiği neredeyse kesinleşti. PKK/PYD Münbiç’te de DEAŞ ile benzer bir tahliye anlaşması yapmıştı.


‘Çoğu yabancı’

ABD destekli PKK’nın Rakka’yı DEAŞ’tan anlaşmayla teslim aldığı ekim ayında gerçekleşen kurtarma operasyonu sonucu, içinde 250 DEAŞ’lının da bulunduğu 4 bin kişi silah ve cephane yüklü kamyonlarla kentten ayrıldı. Kamyonlardan birini kullanan Ebu Fevzi adlı şoförün anlattığına göre PKK, DEAŞ’lıların kuzeyde Tabka’da bulunan bir kampa nakledilmesini istedi. Şoförlere bunun karşılığında binlerce dolar para vaat edildi. 12 Ekim’deki sevkiyatta görev alan şoförler yaşadıklarını şöyle anlattı: “Rakka’ya yalnız başımıza girdik. Şehre girer girmez, üzerlerinde bomba yüklü intihar yelekleri ve silahları olan DEAŞ’lıları gördük. Kamyonlarımıza bubi tuzakları kurdular. Anlaşmada ters giden bir şeyler olsaydı tüm konvoyu havaya uçuracaklardı. Çocuklarının ve eşlerinin üzerinde bile intihar yelekleri vardı. Çok sayıda yabancı vardı: Fransız, Türk, Azeri, Pakistanlı, Yemenli, Suudi, Çinli, Tunuslu, Mısırlı...”


Yeni Şafak duyurmuştu

ABD-PKK ittifakının DEAŞ’lı teröristleri önce Musul sonra da Rakka’dan nasıl taşındığını kamuoyuna ilk kez Yeni Şafak duyurdu. Birçok teröristin savaş alanlarından özel uçak, helikopter ya da kara yoluyla güvenli yerlere götürüldüğü bilgilerini okuyucularına aktaran Yeni Şafak, Irak ve Suriye’de birçok üst düzey DEAŞ’lının da özel operasyonlarla ABD tarafından kurtarıldığını ortaya koymuştu.

#DEAŞ
#ABD
#Rakka
6 years ago