|

Koronavirüs için histeri ve kuruntu diyen Bolsonaro’ya halk isyan etti

Brezilya’da halk, koronavirüs salgınını ciddiye almayan ve önlemler almakta geciken Devlet Başkanı Bolsonaro’ya öfke patlaması yaşandı. Başta Sao Paulo ve Rio de Janeiro olmak üzere birçok kentte halk evlerinden tencere ve tavalarla Bolsonaro’yu protesto etti. Bolsonaro salgın için “histeri ve kuruntu” demişti.

Haber Merkezi
04:00 - 20/03/2020 Cuma
Güncelleme: 22:24 - 19/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro

Brezilya’da milyonlarca kişi, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik yaklaşımını balkonlarda tencere tava çalarak protesto etti. BBC’nin haberine göre, Sao Paulo ve Rio de Janeiro’da milyonlarca Brezilyalı, ellerinde tencere ve tavalarla balkonlara ve camlara çıktı, ışıkları yakıp söndürerek Bolsonaro’nun istifasını istedi. Protesto eylemi dün öğleden sonra Brezilya Devlet Başkanının televizyonda yayınlanan konuşması sırasında başladı, akşam daha geniş katılımla devam etti.


HİSTERİ VE KURUNTU DEDİ

Yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemleri kısa süre önce “histeri ve kuruntu” olarak nitelendiren Bolsonaro, dün yanında maske takan bazı bakanlarıyla yaptığı açıklamada, salgının yayılmasını önlemek için acil durum tedbirlerini, ekonomiyi ve dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla mali yardım paketini duyurmuştu.

EN GENİŞ KATILIMLI EYLEM
  • Bolsonaro, konuşmasında Brezilya’da resmi istatistiklere yansımayan vakaların olabileceğini de kabul etmişti. Protesto, Bolsonaro’nun yönetimine karşı en geniş katılımlı eylem oldu. Brezilya’da yeni tip corona virüsten 4 kişi öldü, ülkede iki bakan dahil 500 üzerinde vaka olduğu açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Florida’ya gittiği ekipte 14 kişide covid-19 tespit edilmesine rağmen Bolsonaro’ya iki kez yapılan testlerin sonuçlarının negatif çıktığı bildirilmişti.
#Brezilya
#Koronavirüs
#Jair Bolsonaro
4 yıl önce