Kovid tedbirleri devrede

04:00, 26/03/2026, PerşembeG: Güncelleme: 04:24, 26/03/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Kovid tedbirleri devrede
Avustralya fahiş fiyat uygulamalarına karşı cezaları iki katına çıkarırken, Tayvan’ın 11 günlük, Bangladeş ve Endonezya’nın 20 günlük enerji rezervi sanayi üretimini durma noktasına getirdi.

Asya ülkeleri, İran’a yönelik saldırılar nedeniyle yaşanan enerji darboğazını aşmak için Kovid dönemine benzer uygulamalara gidiyor. Filipinler, Tayland, Hindistan ve Pakistan haftalık çalışma sürelerini kısaltıyor, kamuya da evden çalışma geliyor. Sri Lanka çarşamba günlerini tatil ilan etti, Bangladeş üniversitelerde eğitime ara verdi.

Enerjide Hürmüz Boğazı'na ciddi oranda bağımlı olan Asya ülkeleri, boğazın kapatılması sebebiyle artan enerji fiyatlarına karşı Kovid dönemindekine benzer önlemler uygulamaya başladı. Filipinler, Tayland, Hindistan ve Pakistan haftalık çalışma sürelerini kısaltırken, devlet dairelerinde evden çalışmayı zorunlu hâle getirmeye hazırlanıyor. Filipinler, yakıt fiyatlarının yüzde 100 artışı sonrası ulusal enerji acil durumu ilan eden ilk ülke olurken, Tayland memurlara yurt dışı gezilerini askıya almalarını ve asansör yerine merdiven kullanmalarını tavsiye etti.


ENERJİ STOKLARI KRİTİK SEVİYEDE

Sri Lanka çarşamba günlerini tatil ilan ederken, Bangladeş üniversitelerde eğitime ara verdi, Pakistan ise okulları iki hafta kapattı. Japonya, benzin fiyatlarını litre başına 170 yende sabitlemek için 800 milyar yenlik sübvansiyon fonu ayırırken, Yeni Zelanda düşük gelirli ailelere haftalık 30 dolarlık nakdi yardım başlattı. Avustralya fahiş fiyat uygulamalarına karşı cezaları iki katına çıkarırken, Tayvan’ın 11 günlük, Bangladeş ve Endonezya’nın 20 günlük enerji rezervi sanayi üretimini durma noktasına getirdi.


İran'dan cephe genişletme sinyali: Hürmüz'den sonra Babu'l Mendeb Boğazı uyarısı
Dünya
İran'dan cephe genişletme sinyali: Hürmüz'den sonra Babu'l Mendeb Boğazı uyarısı
İran'dan Trump'ı kızdıracak karar: Hürmüz Boğazı'ndan geçiş kuralları yeniden belirlendi
Dünya
İran'dan Trump'ı kızdıracak karar: Hürmüz Boğazı'ndan geçiş kuralları yeniden belirlendi
İran'dan ABD'ye rest: Teklifi aşırı bulduk savaşın sonuna Trump karar veremez
Dünya
İran'dan ABD'ye rest: Teklifi aşırı bulduk savaşın sonuna Trump karar veremez
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026