|

Mattis’ten NATO garantisi

NATO Savunma Bakanları Toplantısı dün Brüksel'de başladı. Toplantı, büyük müttefiklerden ABD'deki yönetim değişikliğinin ardından yapılan ilk üst düzey toplantı olması açısından büyük önem taşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:11 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
NATO üyesi ülkelerin askeri güçleri
NATO üyesi ülkelerin askeri güçleri

Brüksel'de 27 bakanın katıldığı toplantıda ABD'yi Savunma Bakanı James Mattis temsil etti. ABD Savunma Bakanı, “NATO, ABD ve birbirine bağlı transatlantik topluluğu için temel dayanak noktası olmayı sürdürüyor” vurgusu yaptı.



Mattis, “Dünyadaki en iyi savunmadan faydalananların, özgürülüğü savunmak için kendi paylarına düşen harcamayı yapması yönündeki talep adil” diyerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'ya ilişkin sözlerini savundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de toplantı öncesinde birliktelik vurgusu yaparak “NATO müttefiklerini korumaya kararlı” ifadelerini kullandı.



Toplantıda NATO üyesi ülkelerin, ABD'den NATO'ya bağlılığına dair güvence istedikleri belirtiliyor. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump seçim kampanyası sırasında Kuzey Atlantik Paktı'ndaki müttefiklerine de sıklıkla eleştiriler yöneltmiş ve Avrupa ülkelerini sorumluluklarını yerine getirmemekle suçlamıştı.


#NATO
#ABD
#Donald Trump
#Brüksel
7 yıl önce