|

Medvedev: Suriye konusunda aynıyız

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Suriye'de meşru hükümeti desteklediğini söyledi. Medvedev, "Rusya'nın Suriye krizi konusundaki tutumunda değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:53 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 23/10/2015 Cuma
AA

Başbakan Medvedev, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Moskova'yı ziyaret eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşmelerde Rus yönetiminin desteğinin bir kez daha teyit edildiğini belirtti.



Rusya'nın Suriye krizi konusundaki tutumunda değişiklik olmadığını ve her zaman "meşru hükümeti desteklediğini" kaydeden Medvedev, "Suriye, 2011 yılından bu yana savaş, terör, ölüm ve yıkım yaşıyor. Suriye'nin kaderi, Suriye halkının elinde. Hangi liderle ileri gideceğine de bazı etnik gruplar ve siyasi güçler değil, halk karar verecek. Biz, Suriye halkına kendi egemenliğini savunması için yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Soçi'de yaptığı konuşmada, Rusya'nın DAEŞ ile mücadele etmeye hazır olan Suriye muhalefetini desteklemesine Esed'in de olumlu cevap verdiğini açıklamıştı.

#Rusya
#Suriye
#Dmitriy Medvedev
9 yıl önce