|

Moldova’da NATO’ya kilit

Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon, başkent Kişinev’deki NATO İletişim Bürosu’nu yıl sonundaki parlamento seçimlerinin ardından kapatmaya hazırlanıyor. NATO’nun Moldova’da aktif şekilde var olmayı istemesindeki amacın Rusya’nın sınırlarına olabildiğince yakınlaşmak olduğunu söyleyen Dodon, “Jeopolitik zıtlaşmalarda yokuz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:57 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Moldova'da NATO ofisine kilit
Moldova'da NATO ofisine kilit

Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon, başkent Kişinev’deki NATO İletişim Bürosu'nun yıl sonunda yapılacak parlamento seçimlerinden sonra kapatılmasının gündemde olduğunu söyledi. İzvestiya gazetesine konuşan Dodon, "NATO’nun Kişinev’deki iletişim bürosunun yıl sonundaki parlamento seçimlerinden sonra kapatılması güçlü bir ihtimal" dedi.


ÇOĞUNLUK KARŞI ÇIKTI

Dodon, NATO’nun Moldova’da aktif şekilde var olmayı istemesindeki amacın Rusya’nın sınırlarına olabildiğince yakınlaşmak olduğunu ifade etti. Dodon, ülkesinin jeopolitik zıtlaşmalarda kullanılmasına izin vermeyeceğini vurgulayarak, Moldova halkının çoğunluğunun NATO’nun ülkelerinde var olmasına karşı çıktığını söyledi. Kişinev’de NATO ofisinin açılması ile ilgili anlaşma, Moldova Başbakanı Pavel Filip ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından 2016 yılının sonunda imzalanmıştı.

#Moldova
#NATO
6 yıl önce