|

Nijerya’da göçük faciası

Nijerya’da çöken 3 katlı bir okulun enkazından 10 öğrencinin cansız bedeni çıkartıldı. Yüzlerce çocuğun göçükte mahsur kaldığı sanılıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Bölgeye kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.
Bölgeye kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'ta bir okulun da içinde olduğu 3 katlı bina çöktü. Göçükten 10 öğrencinin cesedi çıkartılırken, 50 çocuk da yaralı kurtarıldı. En üst katı okul olarak kullanılan binanın çökmesi sonucu enkaz altında aralarında öğrencilerin de bulunduğu 100'den fazla insanın mahsur kaldığı sanılıyor. Bölgeye kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Bölge Acil Durum yetkilileri çok sayıda öğrencinin hastaneye sevk edildiğini; aralarında ağır yaralıların da bulunduğunu duyurdu. Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaptığı açıklamada, “Küçük çocukların hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz” dedi.


DERS YENİ BAŞLAMIŞTI

Görgü tanıkları, çökmenin, çocuklar dersteyken meydana geldiğini söyledi. Binadaki diğer iki katında daireler bulunuyordu. Lagos eyaleti Twitter hesabından paylaşılan mesajda Kurtarma Birimi’nin, Ita-faji'de çöken binada arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Nijerya'nın Lagos kentinde 2016’da bir binanın çökmesi sonucu 34 kişi hayatını kaybederken, yine aynı yıl Akwa Ibom eyaletinde bir kilisenin çökmesi sonucu en az 160 kişi hayatını kaybetmişti.

#​Nijerya
#Göçük
5 yıl önce