|

Ortadoğu barışı Yahudi damada emanet!

Ortadoğu barışını tesis etmeye talip olan Donald Trump, Filistin-İsrail çatışmasını çözmesi için Yahudi damadı Jared Kushner’i görevlendirecek. Kabinesini şekillendirmeyi sürdüren Trump, azınlıklar, Müslümanlar ve diğer göçmenlere yönelik olumsuz sözleriyle tanınan isimlere ağırlık veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:12 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, New York Times muhabirleriyle gazetenin New York'taki merkez binasında yaptığı görüşmede Filistin sorununa dair açıklamalarda bulundu. İsrail ve Filistin arasında barışı sağlayan kişi olmayı çok istediğini belirten Trump “Bu çok büyük bir başarı olur” dedi. Trump, kızı Ivanka Trump'ın eşi Yahudi asıllı damadı için de “Jared Kushner, İsrailliler ve Filistinliler arasında barışa yardımcı olabilir” ifadesini kullandı. Daha önce Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması teklifini sunan Trump'a İslam dünyası ve Filistinliler tepki göstermişti.



İSRAİL'E KUDÜS VAADİ


Mart ayında, ABD-İsrail Kamu İlişkileri Komitesi'nde konuşan Trump, ABD Başkanı Barack Obama'yı, İsrail'e baskı uyguladığı gerekçesiyle eleştirerek, “İsrail'i seviyorum. Kızım Ivanka yakında güzel bir Yahudi bebeğe sahip olacak” demişti. Seçimlerden sonra Trump'ın hukuk danışmanı Jason Greenblatt, Trump'ın, İsrail'in yasadışı yerleşimlerini barış için bir engel olarak görmediğini belirterek İsrail'in işgal planlarını savunmuştu. Trump, seçim kampanyası sırasında seçilirse, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmiş ve Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü de vermişti.



  1. BEYAZLAR KABİNESİ!
  2. Öte yandan Donald Trump'ın kabinesinde yer alacak isimler belli oluyor. Trump'ın yakın çalışma arkadaşı olarak belirlediği isimler azınlıklar, Müslümanlar ve diğer göçmenlere yönelik olumsuz sözleriyle tanınıyor. Yalnızca beyaz isimlere yer vermekle eleştirilen Trump, yakından tanıdığı ve “yetenekli” olarak nitelendirdiği siyahi Ben Carson'ı Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı'na getirmeyi düşündüğünü açıkladı. Kabinede başka görevler için de adı geçen Carson'ın bakanlık görevine sıcak bakmadığı belirtiliyor. Ben Carson, Trump'ın teklifini kabul ederse kabinedeki ilk siyahi Amerikalı olacak.
#ABD
#Donald Trump
#Filistin
#İsrail
#Jared Kushner
7 yıl önce