|

Oyun alanları bomba çukurları

Suriye'de rejim kuşatması altındaki Halep'te yaşayan çocuklar, yaşıtları gibi parklarda oyuncaklarla değil bombaların açtığı çukurlarda oynuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 23:41 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Şehrin Karm Hamud semtine Rus uçaklarının attığı “nüfuz edici” bombalarla açılan derin çukurlara dolan sularda oynayan Halepli çocuklar savaşın acı yüzünü bir kez daha gösteriyor.



SU ŞEBEKELERİ HARAP OLDU


Rus uçaklarının attığı “nüfuz edici” bombalar, “sığınak avcısı” olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı “sığınak avcıları”, isabet ettikleri zeminde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor. Bombalar yüzünden şehrin su şebekesi de harap durumda. Şebekelerin patlamasından dolayı evlere su verilemiyor. Semt sakinleri de bu çukurlara dolan suları evlerine taşıyarak ihtiyaçlarını gideriyor. Kentin rejim ve Rus hava saldırılarının hedefi olmaya devam etmesi nedeniyle şehir sakinleri su şebekelerini tamir de edemiyor. Bombaların düştüğü yerlerde su borularının patlamasıyla dolan çukurlar çocuklar için yüzme havuzuna dönüşmüş durumda.


#Suriye
#Halep
8 yıl önce