|

Paris yanarken Macron'un derdi Suriye

ABD'nin çekilmesinden derin üzüntü duyduğunu açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, askerlerini Münbiç'e gönderdi. YPG'li teröristlere kalkan olmayı planlayan Fransız askerleri, Suriye'de görüntülendi. Fransa, hala protestolar nedeniyle kendine gelememişken, Macron'un derdinin Suriye olması tepki topluyor.

Yeni Şafak
10:28 - 24/12/2018 lundi
Güncelleme: 11:12 - 24/12/2018 lundi
Diğer
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin Suriye'den çekilme kararından derin üzüntü duyduğunu açıkladı. Macron'un bu açıklamasının hemen ardından Fransız askerleri Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç'te görüntülendi.

Fransa'da 1 aydır devam eden sarı yelekliler Paris'i yangın yerine çevirirken, Macron'un tek derdinin Suriye olması tepkiye yol açtı.

Bir anda çekip gidemezsiniz

Karara, YPG'li teröristler kadar Fransa'dan da tepki geldi. Suriye'de kalmaya devam edeceğini açıklayan Fransa, ABD'ye
"Bir anda çekip gidemezsiniz"
dedi.

Ancak Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmeleri çekilme işini kesinleştirdi.


Fransız askerleri Münbiç'te

Şimdi, Suriye'den ABD askerleri çekilirken, Fransız askerleri görüntülenmeye başladı. Münbiç'te görüntülenen, Fransız askerlerinin desteğinin ne kadar sürebileceği merak konusu.

Derin üzüntü duyuyorum

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin, "Alınan karardan derin üzüntü duyuyorum" ifadesini kullanan Macron, bir müttefikin omuza omuza mücadele etmesi ve güvenilir olması gerektiğini söyledi.

Macron, Fransa'nın yurt dışındaki operasyonlarının bir başka ülkenin kararına bağlı olmadığını belirterek ülkesinin Suriye'deki askeri varlığının devam edeceğini vurguladı.


Macron, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'ya değinerek şunları kaydetti:

  • "ABD'nin temel gücü olduğu uluslararası koalisyonun, SDG'nin desteğiyle Suriye'de operasyon yürüttüğünü unutmamalıyız. Sahada teröristlere ve Paris'te ve diğer yerlerde terör saldırıları düzenleyenlere karşı mücadele edenler SDG ve Suriye'deki Kürtlerdir. Dolayısıyla herkesi sorumluluğa çağırıyorum ve onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız."
#Macron
#Fransa
#Suriye
#ABD
il y a 5 ans