Polonya’da Rusya'nın son konsolosluğu da kapatılıyor

15:25, 19/11/2025, Çarşamba
AA
Polonya’da Rusya'nın son konsolosluğu da kapatılıyor
Polonya’da Varşova-Lublin demir yolu hattında patlayıcıyla yapılan sabotaj sonucu trafik durdurulurken, saldırıyı Rus istihbaratıyla işbirliği yapan iki Ukraynalının gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

Polonya, Rusya’nın Gdansk’taki son konsolosluğunun faaliyet iznini geri çekti. Ülkenin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, kararın demir yolu sabotajına yanıt olarak alındığını açıkladı.

Polonya'nın PAP haber ajansının haberine göre, Sikorski, düzenlediği basın toplantısında Varşova-Lublin demir yolu hattında gerçekleşen sabotaj eylemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sikorski, Rusya’ya ülkesine yönelik düşmanca eylemlerini durdurmadığı takdirde diplomatik ve konsolosluk varlığının daha da azaltılacağı konusunda defalarca uyarıda bulunduğunu belirtti.

Rusya’nın Polonya’ya yönelik sabotaj saldırılarından vazgeçmediğini, aksine bu saldırıları tırmandırdığını dile getiren Sikorski, casusluk ve sabotaj faaliyetleri can kaybı olmasını amaçladığında bunun artık sadece sabotaj değil, devlet terörü olduğunu ifade etti.

Polonya’daki son Rus konsolosluğunun Gdansk’ta bulunduğunu ve bu konsolosluğun faaliyet iznini geri çekme kararı aldığını aktaran Sikorski, kararın birkaç saat içinde resmi nota ile Rus tarafına bildirileceğini vurguladı.

Sikorski, Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmeyi planlamadıklarına işaret ederek, benzer sabotajların yaşandığı ülkelerin de ilişkileri koparmadığını hatırlattı.

Gdansk Konsolosluğunun kapatılma kararının ardından, Rusya’nın Polonya’da sadece başkent Varşova’daki büyükelçiliği faaliyette kalacak.

Ne olmuştu?

Polonya ulusal medyasında yer alan haberlere göre, 16 Kasım'da yerel saatle 07.00 civarında Varşova ile Lublin arasındaki demir yolu hattında sefer yapan trenin makinisti, rayda bir hasar fark ederek durumu merkeze bildirmişti.

Bu gelişme üzerine yolcular ile tren personeli tahliye edilmiş ve söz konusu hat üzerindeki trafik durdurulmuştu.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Ukrayna’ya yardım ulaştırılması açısından da hayati önem taşıyan Varşova-Lublin demir yolu hattında, Mika köyü yakınında meydana gelen hasarın, patlayıcı madde kullanılan bir sabotaj eyleminden kaynaklandığını duyurmuş, aynı hatta Lublin'e daha yakın bir noktada da hasar tespit edildiğini kaydetmişti.

Tusk, daha sonra demir yolu hattına patlayıcıyla sabotaj eylemi gerçekleştiren 2 kişiyi tespit ettiklerini, bu kişilerin Rus istihbaratıyla işbirliği yapan Ukraynalılar olduğunu bildirmişti.


Polonya’da NATO doğu kanadında Eastern Sentry Tatbikatı düzenlendi
Dünya
Polonya’da NATO doğu kanadında Eastern Sentry Tatbikatı düzenlendi
Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski: Yeniden Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz
Dünya
Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski: Yeniden Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz
Kremlin: Rusya, yarın Türkiye’deki Ukrayna görüşmelerine katılmayacak
Dünya
Kremlin: Rusya, yarın Türkiye’deki Ukrayna görüşmelerine katılmayacak

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026