|

Putin 4 saatte 70 soruyu cevapladı

Rusya'da her yıl geleneksel olarak yapılan ve halkın Başkan'la doğrudan iletişime geçtiği program 4 saat sürdü. 70 soruya cevap veren Putin, çarpıcı ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
11:32 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 11:42 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Direkt Hat' programında 4 saat boyu halkın sorularını cevapladı.
Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Direkt Hat' programında 4 saat boyu halkın sorularını cevapladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtladı. Putin'in bu yıl 15.'sini gerçekleştirdiği program yaklaşık 4 saat sürdü ve yaklaşık 70 soru yanıtlandı.

  1. Rusya Devlet Başkanı, eski FBI Başkanı Comey'i Snowden ile karşılaştırarak onu da Rusya'ya kabul edebileceğini söyledi.
"Suriye'de yeni silahları denedik"

Putin, Suriye’yi yeni silahları için adeta deneme tahtası yaptıklarını itiraf etti. Putin, “Oraya en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik ve performanslarını seyrettik. Ordumuz için bu paha biçilemez bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

"Rusya'da sıradan insanların nasıl yaşadığını biliyorum"

Bir soruya Rusya'da sıradan insanların nasıl yaşadıklarını bildiğini söyleyerek cevap veren Putin, "Birisi bana babamın elektrik faturasını zamanında ve tam ödeyebilmek için elindeki her kuruşu nasıl saydığını anlatmıştım. Hala bir yerden çıkarken ışığı asla açık bırakamıyorum." dedi.

Soru sayısı 2 milyonu aştı

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, program için bu yıl çağrı merkezlerine gönderilen soruların sayısı 2 milyonu aştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Direkt Hat başlamadan önce gazetecilere yaptığı bir açıklamada, Putin'in iki gündür hiç ara vermeden bu programa hazırlandığını söylemişti.

#Kremlin
#Rusya
#Putin
7 yıl önce