|

Putin ve Trump’ın gündeminde birçok konu var

ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin, 30 Kasım'da Arjantin'de bir araya gelecek. Rusya'dan yapılan açıklamada, "İki liderin gündeminde birçok konu var" denildi ancak konulara ilişkin detay verilmedi.

Yeni Şafak
10:58 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:11 - 12/11/2018 Pazartesi
DHA
ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya gelmişti.
ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya gelmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD liderlerinin G20 zirvesinde yapacakları toplantı hakkında “Rossiya 1” kanalında yaptığı açıklamada, “Gündemde birçok konu var, liderler gerekli gördüklerini konuşacaklar” dedi.

Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Basın sözcüsü Dmitriy Peskov, taraflar arasında yapılacak toplantı hakkında kesin anlaşmaların olmadığını söylemişti.

G20 Zirvesi 30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Buenos Aires’te yapılacak.

Putin ve Trump Arjantin'de görüşecek

Putin ve Trump arasında beklenen kapsamlı görüşmenin Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek G20 Zirvesi'nde gerçekleşeceği öğrenildi.

Rusya Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'li mevkidaşı Donald Trump arasında beklenen kapsamlı görüşmenin Fransa'nın başkenti Paris'te 11 Kasım'da düzenlenecek programda değil de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 30 Kasım'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nde gerçekleşeceğini duyurdu. Basının iki liderin Paris'teki görüşmesine odaklandığını belirten Uşakov, beklenenin tersine Putin ve Trump'ın Paris'teki Elysee Sarayı'nda öğle yemeğinde kısaca fikir alışverişinde bulunacaklarını aktardı.

#Rusya
#Putin
#Lavrov
5 yıl önce