|

'PYD'nin Rakka'yı yönetmesi beklenemez'

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, terör örgütü PYD'nin Rakka'yı yönetemeyeceğini söyledi. Dunford'un operasyon için Sünni Arap güçlere ihtiyaç olduğunu belirtiği ifade edildi.

Yeni Şafak
15:03 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:02 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD, iki yıldır terör örgütü DEAŞ'ın elindeki Rakka için operasyon başlatacağını açıklamıştı.
ABD, iki yıldır terör örgütü DEAŞ'ın elindeki Rakka için operasyon başlatacağını açıklamıştı.

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rakka operasyonu için yaptığı açıklamada " "SDG'nin Rakka'yi tutması ve yönetmesi beklenemez. Yerel güçler olacak" dedi. Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre Akar ile Dunford arasında yapılan 4.5 saatlik görüşmede Rakka'ya yönelik ABD'nin yapmayı planladığı operasyon ele alındı. Türkiye, terör örgütü PYD'nin operasyona katılmasını istemezken, Dunford'un konu ile ilgili Arap güçlerine ihtiyaç duyulduğunu belirttiği ifade edildi.



Dunford'un "Operasyon için Arap ve Sünni Arap ağırlıklı güçler bir ihtiyaçtır" dedi. Buna göre ABD destekli operasyon konusunda Türkiye'yi sürekli bilgilendirmek için bir üst düzey ABD'li subay ve yardımcıları Türkiye Genelkurmay'ında çalışacak. Bu subay operasyonu yöneten ABD'li CENTCOM komutanına bağlı çalışacak.














#ABD
#Rakka
#Dunford
7 yıl önce