|

Rus vetosu öldürme iznidir

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Rusya'nın Halep'i kurtarmak isteyen BM Güvenlik Konseyi'ni bir kez daha engellediğini belirterek, “Veto yetkisinin kitlesel katliamlarda kullanılamaması gereğine her zamankinden daha fazla ikna olduk” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Jean-Marc Ayrault
Jean-Marc Ayrault

Ayrault, “Bu tasarıya karşı çıkmak Esed'e daha fazla insan öldürme izni, teröristlere de anlamsızca hediye vermektir” ifadelerini kullandı. BMGK'nın Halep yerle bir olurken kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade eden İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft da, Rusya'yı kast ederek “Sayenizde bugün yaptığımız şey tam olarak bu. Halep'teki binlerce kişi yine sabaha çıkıp çıkamayacağının endişesiyle geceyi geçirecek” ifadelerini kullandı.





Halep'te tablo korkunç


Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye temsilcisi Hanaa Singer, Halep'in kuzeyindeki şiddetli kuşatmaya son verilmesi çağrısında bulundu. Singer, kuzey Halep'teki durumun şehrin iki bölgesi için de “korkunç” insani ve psikolojik etkileri olduğunu belirtti. BM yardım kuruluşlarının bölgeye yardım için hazır beklediğini söyleyen Singer, “Şiddet sona ermeli. Şiddet sona erdiğinde biz hazır bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.



  1. HAYATTA KALMA MÜCADELESİ
  2. Öte yandan, İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, rejim ve Rusya'nın ağır bombardımanı altındaki 5.5 milyon nüfuslu Halep'ten kaçan ve ölenlerin dışında kalan 350 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Halep'in ağır bombardıman altında olduğunu belirten Dede, “Okul, hastane ve insanların yaşadığı alanlar vurulmaya başlandı. Artık ya teslim olun ya da hepinizi öldüreceğiz politikası izleniyor” dedi.


#Jean-Marc Ayrault
#Rusya
#Halep
8 yıl önce