|

Rusya-Esed katliamı: 20 ölü

Eylül 2015'te bu yana Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Rusya, bugün Halep'i ilk kez İran'dan havalanan jetleriyle vurdu. Esed güçleri ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının ortak katliamında aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Rusya, son 10 ayda düzenlediği hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin 704 sivili öldürdü.

Yeni Şafak
14:15 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 17:10 - 16/08/2016 Salı
Suriye'nin Halep kentinde düzenlenen hava sadırısında aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti.
Suriye'nin Halep kentinde düzenlenen hava sadırısında aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ve Esed rejimi, Suriye'de katliam yapmaya devam ediyor. Bugün ilk defa İran'dan havalanan jetleriyle Halep'i vuran Rusya ve Esed'in katliamında 20 kişi hayatını kaybetti.



Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Tarik el Bab semtindeki pazar yerine üç hava saldırısı gerçekleştirdi.



Bombardıman sonucu ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da olduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.



Yetkililer, hedef alınan bölgede büyük hasar meydana geldiğini, bazı iş yerlerinde çıkan yangının sivil savunma ekiplerince söndürüldüğünü ifade etti.



İki oğlunu kaybeden Suriyeli baba feryad etti


Hava saldırılarında iki oğlunu kaybeden bir babanın çığlıkları Suriyeli aktivistler tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Acılı babanın yürek burkan çığlıkları;






Suriyeli muhalifler, Halep'i 6 Ağustos günü , Esed rejiminin ablukasından kurtarmıştı. Muhaliflerin kontrolü ele geçirmesinin ardından Halep'e yoğun bombardıman yağdıran Esed rejimi ve Rusya, sivil katliamına devam ediyor.



Rusya 2 bin 704 sivili katletti

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan raporda, "Rusya'nın, Suriye'ye müdahalesinin başladığı 30 Eylül 2015'ten 1 Ağustos 2016 tarihine kadar düzenlediği saldırılar sonucu 746'sı çocuk, 514'ü kadın olmak üzere 2 bin 704 sivil hayatını kaybetti." denildi. SNHR Başkanı Fadl Abdulgani, "Rusya hükümeti veya parlamentosu, Suriye'de işlenen suçlarla ilgili herhangi bir soruşturma talebinde bulunmadı. Bu da, Rus güçlerin saldırılarında ölen Suriyelilerin hayatlarının önemsenmediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.
















#Halep
#Suriye
#Tarik el Bab
8 yıl önce