|

'Rusya Federasyonu düşecek'

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Vasıl Bodnar, "Putin rejimi insanlarına değer vermiyor. Bu zulümleri yapan Sovyetler Birliği düştüğü gibi Rusya Federasyonu da düşecek" dedi.

Yeni Şafak
23:35 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 21:36 - 25/12/2015 Cuma
AA

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği "Holodomor Katliamı Konferansı"nda konuşan Bodnar, Ukrayna ve Kırım Tatarları arasında iki halkı birbirine yakınlaştıran çok facia yaşandığını anlattı.



Bodnar, 1932-33 yıllarında, SSCB tarafından Ukrayna'da yapılan Holodomor Katliamı sonucunda ülke nüfusunun dörtte birinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Hem 19. yüzyılda Çarlık rejimi hem de 20. yüzyılda Sovyet rejimi halklarımıza baskı ve zulüm yaptı. Birlikte mücadele ederek komünizme son verebildik fakat şu an yeni bir tehditle karşı karşıya bulunuyoruz; Yeni Rusya milliyetçiliği..." diye konuştu.



Putin rejiminin insanlarına değer vermediğini ifade eden Bodnar, şöyle konuştu:



"Ukrayna halkının 20. yüzyılda yaşadığı en büyük facia Holodomor Katliamı, Kırım Türklerinin yaşadığı ise sürgün faciası. Böyle facialar tekrarlanmasın diye tarihimizi hatırlamamız gerekiyor ve önlem almamız gerekiyor. SSCB insanlarına değer vermiyordu. İnsanlarına değer vermeyen ülkelerin geleceği yoktur. Şimdi de Putin rejimi insanlarına değer vermiyor. Bu zulümleri yapan Sovyetler Birliği düştüğü gibi Rusya Federasyonu da düşecek" diye konuştu.



#rusya
#putin
#İstanbul Başkonsolosu Vasıl Bodnar
8 yıl önce