|

Rusya'dan Filistin'e detek mektubu

Rusya'da İsrail-Filistin sorununun çözümü için Uluslararası Forum düzenlendi. Foruma katılamayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, forum katılımcılarına gönderdiği mektupta, görüşmelerin yeniden başlaması için, katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Yeni Şafak
14:17 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:46 - 1/07/2015 Çarşamba
AA

Rusya'da, İsrail- Filistin arasında barışa destek amacıyla toplantı düzenlendi.



Başkent Moskova'da, İsrail- Filistin sorununun çözümü için çalışma yürüten uluslararası kuruluşların güçlerini birleştirmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde düzenlenen Uluslararası Forum çalışmasına başladı.



Viyana'daki İran'ın nükleer müzakerelerine ilişkin toplantıya katılımı nedeniyle foruma katılamayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, forum katılımcılarına gönderdiği mektupta, Rusya'nın İsrail ve Filistin arasında, özellikle Ortadoğu Dörtlüsü formatında olmak üzere görüşmelerin yeniden başlaması için, ikili kanallardan ve uluslararası düzeyde katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.



Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de forumda yaptığı konuşmada, Rusya'ya sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür ederek Moskova görüşmelerinde, Ortadoğu'da şu an var olan büyük siyasi çıkmazı aşmak için çözüm yolları bulunacağına olan inancını dile getirdi.



İsrail- Filistin arasında yapılan görüşmelerinin son turu ABD'nin arabuluculuğu ile 2013 yılında başlamış ve dokuz ay süren müzakereler 2014 baharında başarısızlıkla sona ermişti.



#Rusya
#Filistin
#toplantı
#mektup
9 yıl önce