|

Sapana karşı bombalı müdahale aynı karede

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere müdahalesi sonucu 7 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail askerlerinin, Filistinlilere gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırdığı dikkati çekti.

Yeni Şafak
19:07 - 20/11/2015 Cuma
Güncelleme: 17:09 - 20/11/2015 Cuma
AA

İsrail askerleri, El Halil, Ramallah ve Beytullahim kentlerinde prostesto gösterileri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.



Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 5'i gerçek, 2'si plastik mermiyle 7 kişinin yaralandığı, onlarca kişinin de atılan gazdan etkilendiği" ifade edildi.



Ramallah'ın batısındaki Nalin, Belin, Nebi Salih beldelerinde İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri politikası ve "Ayrım duvarı"nı protesto etmek amacıyla Filistinlilerin düzenlediği gösterilere de İsrail ordusu göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi ile müdahale etti.



Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail vatandaşları ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ise 75 kişi hayatını kaybetmişti.



#israil
#filistin
#müdahale
8 yıl önce