|

Trump: Rus uçağını Suriye vurdu

ABD Başkanı Trump, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin "Yapılan ilk incelemelere göre Suriye (hükümeti) Rus uçağını vurdu" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak
00:36 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 19/09/2018 Çarşamba
AA
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ABD Başkanı Donald Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin yaptığı açıklamada, "Çok üzücü bir durum" ifadesini kullanarak, "Yapılan ilk incelemelere göre Suriye (hükümeti) Rus uçağını vurdu." diye konuştu.

"Anladığım kadarıyla yaklaşık 14 kişi öldü ve bu çok üzücü bir durum." sözlerini sarf eden Trump, "İlk haberlere göre Suriye (hükümeti) Rus uçağını vurdu, bu değişebilir. Yani bu kötü bir durum." şeklinde konuştu.

ABD’nin Suriye'den ne zaman çekileceğine ilişkin Trump, şunları kaydetti:

  • "Suriye'de ve o bölgede olağanüstü işler yaptık. DEAŞ'ı yok etmek noktasında olağanüstü işler yaptık, zaten bu sebeple oradayız. Bu işi de bitirmeye çok yakınız. Daha sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Fakat çok büyük bir alanda DEAŞ'ı ortadan kaldırdık, bunu çok kısa bir süre içerisinde yaptık. (Daha sonraki kararımızı da) Kısa bir süre içerisinde alacağız."
#ABD
#Donald Trump
#Polonya
#Andrej Duda
#Rusya
6 yıl önce