|

Ukraynalı asker cep telefonu sayesinde kurtuldu

Ukraynalı bir asker, ülkenin doğusundaki şiddetli çatışmalarda elindeki telefonun bir Rus kurşununu durdurmasıyla ölümden döndü.

15:11 - 19/04/2022 Salı
Güncelleme: 15:20 - 19/04/2022 Salı
Yeni Şafak
Ukraynalı askerin hayata tutunduğu anlar.
Ukraynalı askerin hayata tutunduğu anlar.

Pazartesi günü internette yayınlanan videoda, koluna sarılı mavi bantla Ukraynalı olduğunu gösteren askerin, hasarlı telefonu cebinden çıkardığını ve arkadaşlarından birine gösterdiği görülüyor.

Ekranda sıkışmış bir mermi ile bir künyenin parçası olduğu düşünülen keskin bir metal parçası açıkça görülüyor. Daily Mail tarafından doğrulanamayan görüntülerin tam olarak ne zaman ve nerede çekildiği belli değil.

İnternette yayınlanan videonun çevirilerine göre asker, yoldaşına "Hayatımı kurtaran tek şey bir telefondu ve bana verilen bir künyeydi." diyor.

Bazı gözlemciler, bir telefonun doğrudan bir vuruşu durdurmasının olası olmadığı için, atışın sekmiş olabileceğine dikkat çekti. Bununla birlikte, sekerek mermiler yine de hasara neden olabilir ve vücudun neresine vurduklarına bağlı olarak ölümcül olabilir.


Video, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'nin Donbas bölgesine beklenen bir saldırının devam ettiğini söylemesinin ardından bugün Ukrayna'nın doğusundaki şiddetli çatışmaların ortasında ortaya çıktı.

#Rusya
#Ukrayna
#Putin
##Zelenskiy
2 yıl önce