|

Yardım alanı bombaladılar

Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta alan Duma’yı abluka altında tutan rejimin kimyasal saldırıları dünyayı ayağa kaldırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 02:40 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

Duma’daki vahşete ilişkin bilgi veren kaynaklar, bölgede 140 bin kişinin yaşadığını bildirdi. Esed’in geçen hafta gerçekleştirdiği fosfor bombalı saldırılarda 50'den fazla kişinin yanarak hayatını kaybettiği bilgisini veren Doğu Gutalı bir Suriyeli, son saldırılardan sonra Cerablus’a kaçtığını anlattı. Aynı kaynak, Duma’daki son duruma ilişkin “Esed, çok büyük suç işliyor. Duma'dan ilk olarak 3 bin kişi çıktı. Ben ve ailem de bu grubun içindeydik. Duma'da 140 bin kişi kaldı" dedi.

GIDA GİRİŞİNE İZİN YOK

“Duma’dan beş gün önce ayrılmamıza rağmen hala korkudan uyuyamıyoruz” diyen Doğu Gutalı, bölgede rejimin uyguladığı gıda terörüne de dikkat çekti. Daha önce rejimden kaçanların çoğunun Duma’ya sığındığını anlatan Gutalı, "Duma'ya 20 gündür hiçbir gıda girişi olmadı ve rejim tarafından izin de verilmedi. Doğu Guta'ya gıda sadece Şam'dan girebiliyor. ” diye konuştu.

DÜNYA SADECE İZLİYOR

Son saldırılarda akraba ve komşularını kaybettiğini anlatan Doğu Gutalı, “Herkes yaşananları görüyor ama Duma'daki sivilleri kurtarmak hiçbir şey yapmıyorlar" diyerek dünyaya tepkisini dile getirdi. Doğu Gutalı, “Duma'da 25 bin aileye 4 bin yardım kolisi geliyor. Esed, bir kişiye yardım kolisi verildiğinde, bu kişi ve bu kutuların nerede olduğunu biliyor. Sonra da orayı bombalıyor. İnsanlar aldıkları o yardım kolisinden hiçbir şey yiyemiyor" dedi.

#Suriye
#Kimyasal
#ABD
6 yıl önce