|

Aylık 677 lira taksitli konutlara rekor başvuru

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan aylık 677 Lira taksitli 605 konuta bir hafta içinde rekor başvuru geldi. 8 bin başvurunun yapıldığı konutlar için başvuru süresi 11 Nisan'da sona erecekken, kura çekilişi ise 25 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
11:36 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:45 - 7/04/2018 Cumartesi
IHA
TOKİ Kayaşehir konutları
TOKİ Kayaşehir konutları

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de orta gelirli vatandaşlar için ürettikleri 605 konuta olan ilginin, sektörün temsilcileri açısından belirleyici ve yönlendirici olacağını ifade ederek, "İstanbul Kayaşehir’de orta gelir katmanı için satışa sunduğumuz 605 sosyal konutumuza, başvuruların başladığı ilk bir haftada yaklaşık 8 bin başvuru geldi. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu ilgi sektörümüzün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin göstergesidir" dedi.

''HEDEFİMİZ KİRA ÖDER GİBİ KONUT SAHİBİ YAPMAK''

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Turan, “
Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır.
Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur" ifadesini kullandı.

''5-10 KATI TALEPLE KARŞILAŞIYORUZ''

Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Başkan Turan
, "Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye’nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor” diye konuştu.

KURA ÇEKİLİŞİ 25 NİSAN'DA

İstanbul Kayaşehir’de konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını 11 Nisan’a kadar ilgili kamu bankasına yapması gerektiğini bildiren Turan, "Başvuruların tamamlanmasından sonra 25 Nisan’da yapacağımız kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek" şeklinde konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ

2014 yılının ilk yarısında yeni üretim disiplinleri ve yeni üretim modellerini hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Başkan Turan, "Bu doğrultuda yatay mimari, yöresel mimari, semt kültürünü barındıran mahalle konsepti ve kalite unsurlarını temel hareket noktalarımız olarak belirledik.
Tüm yeni projelerimizi bu temel bakış doğrultusunda şekillendirdik. Kayaşehir projemiz de yatay mimariyi ve mahalle kültürünü yansıtıyor. Vatandaşlarımız özledikleri mahalle kültürüne projemizle kavuşacak
" dedi.

160 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Satışa sunulan 605 konutun 160 bin liradan başladığını belirten Başkan Turan,
“Konutlarımızın taksitleri 677 liradan başlıyor. Konutlarımızın satış işlemleri yüzde 25 peşinat bedeliyle 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeliyle 144 ay vade seçenekleriyle gerçekleştirilecek. Konutlarımız görmek isteyen vatandaşlarımız gelip numune daireleri de gezerek tanıtım ofisimizden bizden bilgi alabilirler" diye konuştu.

KONUT SAHİBİ OLMAMA ŞARTI VAR

TOKİ’nin bütün sosyal konut başvuru şartlarının bu projede de geçerli olduğunu anlatan Turan, "Burası bir sosyal konut projesidir ama orta gelir grubuna hitap eder. Ancak yine de konut sahibi olmama şartımız var.
Diğer şartlarımız ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve İstanbul’da en geç 30.04.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmaktır.
Ayrıca, başvuru sahipleri satışa sunduğumuz projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Turan, ayrıca kura öncesi yatırılan 5 bin lira bedelinin 2 Mayıs’ta konut sahibi olamayan vatandaşlara geri iade edileceğini de kaydetti.

#İstanbul
#Kayaşehir
#TOKİ
#Ergün Turan
6 yıl önce