Çalışan emekliye ikramiyede 2 seçenek

Uğur Duyan
04:00, 26/11/2023, PazarG: Güncelleme: 06:06, 26/11/2023, Pazar
Yeni Şafak
Çalışan emekliye ikramiyede 2 seçenek
Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş, çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilere de 5 bin TL verileceğini önceki gün açıkladı.

Çalışan emekliler için tek sefere mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini içeren düzenleme, TBMM'ye haftaya sunulacak. İkramiye ödemelerinin 80 maddelik düzenlemeye eklenmesi ya da ayrı bir yasa ile Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Düzenlemenin 10 Aralık'tan önce Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği çalışan emeklilere de bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiye, haftaya Meclis'e sunulacak. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kurlu esnaf emeklisi başta olmak üzere sigortalı olarak çalışan 4 milyon 680 bin emekliye yıl bitmeden 5 bin TL Cumhuriyet İkramiyesi ödenecek.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Meclis Grubu, ikramiyeyi içerecek düzenlenmenin hayata geçirilmesi için iki seçenek üzerinde duruyor. İlk seçeneğe göre, düzenleme ayrı bir yasa teklifi olarak Meclis'e sunulacak. Bu kapsamda, emekliler için özel bir düzenleme yapılacak.


TORBADA OLURSA DAHA HIZLI GEÇER

Düzenleme sadece emekli ikramiyesini kapsamayacak. Aynı zamanda, en düşük emekli aylığından başlayarak kök aylıkta kademeli artış ya da kök aylık üzerine yapılacak refah payı katkısı içerecek. İkinci seçenekse ise ikramiye düzenlemesinin 80 maddelik torba yasa taslağına eklenmesi. Buna göre, önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan torba kanun teklifine AK Parti tarafından madde ihdas edilecek. Böylece ikramiyeler Genel Kurula torba yasa dahilinde gelecek. Kaynaklar, Meclis çalışma takviminin yoğunluğu nedeniyle düzenlenmenin torba yasaya eklenmesinin daha avantajlı olacağını ve ikramiyelerin ay ortasına yetişeceğini bildirdi.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026