|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci 100 günlük planı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladığı 400 projeyi içeren ilk 100 günlük eylem planının ardından bugün de ikinci 100 günlük eylem planını açıkladı. İkinci 100 günlük planda 454 eylem planı yer alırken maliyetinin ise 24 milyar TL olduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
14:03 - 13/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:17 - 13/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları süren ikinci 100 günlük eylem planını bugün açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ankara'daki elim kaza sonrası Cumhuriyet başsavcılarımız harekete geçmiş ve 3 kişi gözaltına alınmıştır. Kazada ölenlere Allah'tan rahmet yararlılara ise acil şifalar dilerim. Bu olayın sorumluları da ortaya çıkacaktır.

Geminin altını oymaya çalışanlara izin vermeyeceğiz

Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için kullananların heveslerini kursaklarında bırakmış durumdayız.
Kişisel çıkarı için 81 milyonluk Türkiye gemisinin altını oymaya çalışanlara kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.
Hiç bir kirli plana ve hiç bir ekonomik tetikçiye imkan vermeyeceğiz.

340 projeye 37 milyar TL

Yaşanan onca sıkıntıya rağmen ilk icraat programındaki 400 eylemden 340 tanesini tamamladık. Geri kalan 60 eylemin 10 tanesinin mevzuatlarını da hazırladık.
İcraat programlarımızdaki gerçekleşmeler için 43 milyar lira öngörülürken, 37.3 milyar lira sarf ettik.
Yatırımlar sürerken mali disiplinden asla taviz vermedik.

Bunların içinde gerçekten hayati pek çok proje bulunuyor. 29 Ekim tarihinde Türkiye'ye yeni bir zafer anıtı kazandırdık. Açtığımız millet bahçelerimiz vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek mahiyettedir.

  • İkinci 100 günlük eylem planında 24 milyar liralık 454 projenin bitirilmesini temenni edeceğiz.

81 ile karne geliyor

Önümüzdeki dönemin yol haritası olduğuna inandığım 5 yıllık planı hazırlıyoruz.
İllerimize verilen hizmetlerin takibi ve tespiti için 81 İl Karnesi Projesi'ni devreye alıyoruz.
Kamu hizmetlerinin yüzde 95'ini elektronik ortama aktarıyoruz.


İkinci 100 günlük eylem planında bakanlıklar nezdinde yapılacaklar şöyle;

Adalet Bakanlığı...

Asker ailelerine sağlık hizmeti

Yargıda hedef süre uygulamasını 1 Ocak'tan itibaren yaygınlaştıracağız. Türk yargı sistemine yeni bir yapı getiriyoruz. Hakim ve savcı yardımcısı statüsü getiriyoruz. Yargılama sürelerini kısaltan bir çalışma yapıyoruz. İnşallah geciken adalet adalet değildir anlayışını ortadan kaldırıyoruz.

  • Er ve erbaşlarının ailelerinin de sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayan mevzuatın teknik tarafını tamamladık. 2019 yılını yaşlı yılı ilan ederek Yaşlılık şurası düzenliyoruz. 81 ilde çocuk işçi ile mücadele birimleri kuruyoruz . İşverenler için kolay hizmet uygulamasını hayat geçiriyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Emlak Bankası açılacak

İmar barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz. Millet bahçelerini 81 ilimizin tamamına yaygınlaştırıyoruz. 41 km bisiklet yolu ile gürültü bariyeri kuruyoruz.
Emlak Bankası'nın yapılanma sürecini tamamlayarak faaliyete alıyoruz
. Mekansal planlama sürecinin startını veriyoruz. Sıfır atık projesinin tüm kamu kurumlarına yaygınlaşması için çalışacağız.

Dış İşleri Bakanlığı...

Rusya ile vize muafiyeti

Terör örgütü FETÖ'nün finansman ayağına darbe vurulması için yeni adımlar atıyoruz. Avrupa ülkeleri ve ABD nezrinde diplomatik ilişkiler yürüttük. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın dövizle askerlik işlemleri için de imkan tanıdık. Basra başkonsolosluğumuzun Irak makamlarından alınmasını sağladık. Rusya federasyonu ile vize muafiyeti için görüşmeler yürütüyoruz.




Enerji Bakanlığı...

İkinci sondaj başlıyor

İkinci derin sondaj gemimiz yolda ve yakında Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına katılacak. Türk Akımı doğal gaz hattının ülkemizdeki kısmının tamamlanması için çalışmaları başlatıyoruz. Akdeniz'de hidrokarbon aramaları kapsamında veri toplama işlemine devam ediyoruz. Şırnak ve Artvin il merkezleri ile doğal gazın konforu ile tanıştırdı. 81 ilin tamamına doğal gaz ulaştırmayı amaçlıyoruz. Özbekistan ve Sudan'da jeo-kimya çalışmalarımızı tamamladık. Afrika'da da yaygınlaştırdık. Gerek devlet, gerek özel sektör olarak tarım alanında çalışmalara Türkiye olarak gireceğiz. Tuz Gölü kapasitemizi artırdık.

  • Bin maden sahasının ekonomiye kazandırılması için ihaleye çıkıyoruz. Elektronik maden projesini hayata geçiriyoruz. Tarım sektörü için 3 yeni bor gübre üretimine başlıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı...

Gençlik radyosu kurulacak

Yurtlardaki yatak kapasitesini 689 bine çıkardık. 2019'da tamamını karyolaya çevireceğiz. İlk öğretim çağındaki 1 milyon çocuğa sportif yetenek taraması yaptık. 17 dakika projesini başlatarak uzmanlar ya da rol model olan isimlerle gençlerimizi bir araya getiriyoruz.
Gençlerimizin sesi soluğu olacak ‘Aynı Frekanstayız’ adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz.
Gençlik için 100 günde 100 milyon projesini hayata geçiriyoruz. 30 gençlik merkezini daha 24 saat açık kalacak şekilde hizmete alıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı...

Ortak tahsilat uygulaması

İhale altyapısı oluşturduk. Kamu nakit verimliliği arttırmak için tek hazine sistemini geliştirdik. Türkiye Kalkınma Bankasını yeniden hayat geçirdik. Yeminli mali müşavir raporu ile iade tutarlarının yüzde 50'sinin 10 iş günü içinde yapılması konusunda sistem geliştiriyoruz. Kayıtdışı ile mücadele için yeni eylem planı getiriyoruz. Finansal istikrar kalkınma komitesi kuruyoruz. Gecikmelerin önüne geçmek için ortak tahsilat uygulamasını tüm birimleri ile yürürlüğe koyuyoruz.

İç İşleri Bakanlığı...

Kimlikte randevu 60'dan 10 güne inecek

İç İşleri Bakanlığı terör örgütleri, düzensiz göçmen gibi konularla ilgilenmek Ağrı ve Iğdır'ın güvenlik duvarına güvenlik sensörü, kamera ve aydınlatma kurduk. Mobil plaka tanıma sistemini 614'e çıkardık. Yaralama ve ölümlü trafik kazaları oranını yüze 2 düşürdük. Bu bakanlığımızın 15 ayrı hizmetini elektronik devre üzerinden sunduk. Uyuşturucu ile mücadele için 81 ilimizi kapsama aldık. 31 ilde daha narkotimler kurduk. 112 merkezlerinin sayısını 32'den 42'ye çıkardık. Düzensiz göçe karşı Iğdır, Kırıkkale, İstanbul ve Kocaeli'de geri gönderme sistemi kurduk. İran, Ağrı, Iğdır sınırında 35 km sınır aydınlatması, güvenlik sistemi, kamera aydınlatmayı daha devreye alıyoruz. 112 acili 44 ile çıkarıyoruz. Yaşam tüneli gibi farkındalık projelerini hayata geçirerek trafik kazalarını yüzde 1 oranında azaltmayı hedefliyoruz
. Yeni randevu ssitemini devreye alıyoruz ve kimlik, sürücü belgesi için randevuyu 60'dan 10 güne indiriyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı...

AKM'nin ihalesi Ocak ayında

23 ilde 30 kütüphaneyi millet kıraathanesine dönüştürdük. Şanlıurfa Göbeklitepe'nin ziyarete açılması amacının sonuna geldik. Batman, Diyarbakır, Çanakkale, Muğla'da 5 tematik müzeyi açtık. İstanbul'da kültürel mirasımızı korumaya yönelik çalışmaları yaptık.
AKM'nin de Ocak ayında ihalesi yapılmak sureti ile hemen temeli atılacak ve dev AKM'yi inşallah dünyaya örnek opera merkezi haline getireceğiz.
İkinci 100 günlük dönemde 8 külliye ve caminin restorasyonu daha tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı...

12 bin derslik tamam

12 bin dersliği tamamlayarak, okullarımızda tam gün eğitim gören öğrenci sayısını yüzde 68'den yüzde 71'e çıkardık. Temel eğitimden ortaöğretime geçişte sade, anlaşılabilir bir sistem oluşturuyoruz. Yoğun bir şekilde derslik adedini arttırıyoruz.


Milli Savunma Bakanlığı...

1,6 milyon metrekare alan temizlenecek

Milli Savunma Bakanlığımız 650 bin gencimizin bedelli askerlikten yararlanmasını temin etti. Savunma Sanayi için Aselsan'la çalışmaları devam ettiriyoruz. HGM Küre ve Atlas ile yerli ve milli harita görüntü sistemini kullanıma açıyoruz. Milli insansız uçak Anka'nın 4 tanesini daha kahraman ordumuzun hizmetine sunduk.
Sınırlarımız içindeki, mayın ve patlamamış mühimmat sebebiyle kullanılamayan 1,6 milyon metrekare alanın temizlik çalışmalarını başlattık.
Önümüzdeki ikinci 100 günlük devrede, 'TCG Dolunay' ve 'TCG Doğanay' denizaltılarında kabul işlemlerini tamamlıyoruz.

Sağlık Bakanlığı...

Sağlık market uygulaması


Sağlık Bakanlığımız ile anne ölüm oranının düşürülmesi sağlandı. Sağlık market uygulamasını hayata geçirdik.
Devlet hastanesi, üniversitede mahalle caddedeki marketten malzemeleri almayacağız. Her şey sağlık markette.
.. Bakanımızda burada yanlışı yapanların canını yakarız. Şahit olduğum için özellikle bu adımı attık. Biz sağlıkta tarihte görülmemiş mücadele verdik. Nereden nereye geldik... Denizleri geçip derede boğuluyoruz. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hasta sayısını 1 milyon 200 bine yükselttik. 30 adet obezite merkezi açıyoruz. Dijital hastane sayısına 10 adet daha ekliyoruz.

20 yıllık hayal gerçek oldu

Yerli ve milli üretim için ileri teknoloji alanlarında girişimcilere 165 milyon liralık destek sağlanıyor. Ar-Ge merkezlerinin sayısını yüzde 10, tasarım merkezlerinin sayısını yüzde 8 arttırdık. yerli ve milli üretim için KOBİ'lere 274 milyon liralık destek veriyoruz. Yerli uydularımız için prjeler gerçekleştirecek Uzay
Teknolojileri Merkezi'ni açarak 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmiş olduk.
Mili güvenli veri depolama sistemini tüm üniversitelerin hizmetine açtık.

Tarım ve Orman Bakanlığı...

15 ova koruma altında

Bay Kemal çiftçi aç... Biz çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz. Parti sözcümüz rakamlarla açıkladı. Çiftçinin 20 yıl önce traktörü yoktu. Şimdi Anadolu'da bırak 1 traktör...
2 traktör bir bakıyorsun evin bahçesinde aracı. 7 proje ile çiftçimize 710 milyon liralık destek sağladık. 15 büyük ovayı koruma alanı ilan ettik. Ziraat Bankası kredisi ile üreticilerimize Bay Kemal veriyor diyor ya... 50 bin koyun verdik ziraat kredisi ile.
Silvan tünellerinin ihalesini tamamladık, sözleşmesini yaptık. Diyarbakır Ergani, Edirne 5. Kısım, Sivas Divriği ile temiz içme suyu sağladık. 23 ilde 41 adet sulama tesisini tamamladık. Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde tamamlanan 505 yatırıma 250 milyon lira hibe ödemesi yapacağız. Genç çiftçi projeleri kapsamında 2250 genç çiftçiye 30 bin liralık hibe desteği veriyoruz. Kırdan şehre göçün azaltılmasını kadın girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. 47 bin 543 sulama arazisini açıyoruz. 253 köyde ağaçlandırma yapıyoruz.

Ticaret Bakanlığı...

Gümrüklere elektronik bilgilendirme

Eximbank'ın müşteri sayısı KOBİ'lerin payını yüzde 69'a çıkardı. Elektronik ticarette güvenliği ve hizmet kalitesini artırmak için güven damgası sistemini oluşturduk. Dış Ticaretimizde yerel para kullanımının artırılması için 12 ülke nezrinde gelişimde bulunduk. Hava deniz ve demir yolu ile beyanname zorunluluğunu kaldırdık. Yazılım, bilişim, sağlık ağırlıklı yeni nesil ihtisas servet alanları oluşturduk. İkinci 100 günlük programda ihracatçıların küresel ticari verileri takip edebilmesi için elektronik ihracat kavramsal tasarımını oluşturuyoruz.
Gümrüklerde elektronik bilgilendirme platformunun oluşturulmasını temin ediyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı...

İlk dizel elektrikli lokomotif

328 km bölünmüş yolu daha tamamlayarak ülkemizin bölünmüş yolunu 26 bin km'ye ulaştırdık. 120 km otoyol daha yaparak 2777 km'ye çıkardık. 30 km yeni karayolu tüneli hizmete açtık. Önümüzdeki süreçte

  • Gebze Haydapaşa Sirkeci hatlarını açıyoruz. Ankara Sivas YHT hattında 100 km hat ray serimi yapılıyor. Yerli ve milli ilk dizel elektrikli manevra lokomotifini de üretiyoruz.

Akıncı için imzalar atılıyor

MİLGEM'in sözleşmesini imzalıyoruz. ATMACA'da üretime geçiyoruz.
Atak helikopteri kapsamında iki adet helikopteri daha kullanıcılarına teslim ediyoruz. Akıncı insansız hava aracı projesinde sözleşme imzalıyoruz.
F35 projesi için inşaat faaliyetlerini tamamlıyoruz.Mili baz istasyonu projesi kapsamında canlı şebekeye geçiyoruz. Orta menzilli seyir füzesi için çalışmalara başlıyoruz. Altay Tankının motor sisteminin geliştirilmesi projesine başlandı. Yerli insansız hava aracı sayısı 52'den 58'e çıkarıldı.
#Erdoğan
#İkinci 100 günlük eylem planı
#Eylem planı
#Çevre
#Kanal istanbul
#KDV
5 yıl önce
default-profile-img