|

Et fiyatları ne zaman düşer

TESK Genel Başkanı Palandöken, ülkemizin kırmızı et ihtiyacını karşılayan Doğu ve Güneydoğu'da olayların bitmesi ile et fiyatlarının yüzde 25 düşeceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:16 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:20 - 5/02/2016 Cuma
IHA

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Doğu ve Güneydoğu'da olayların bitmesi ile et fiyatlarının yüzde 25 düşeceğini söyledi.


TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu'da olayların bitmesi ile et fiyatlarının yüzde 25 düşeceğini ifade ederek, “Ülkemizin kırmızı et ihtiyacını karşılayan aile işletmelerinin en çok bulunduğu bölgede terör olayları yaşanmaktadır. Bölgemiz huzura kavuştuğunda besicilik artacak ve kırmızı et fiyatları yüzde 25 düşecektir” ifadesini kullandı.


Halkın telaş etmemesini isteyen Palandöken, “Et fiyatlarında spekülatif oyunlar oynanıyor. Aile işletmecesi üreticilerimize dağıtılacak besi danaları piyasaya girince fiyatlar düşecektir. Gübre ve yeme verilen destekler de maliyetleri düşürüp fiyatların düşmesine pozitif etki yapacaktır. Ama esas çözüm, ülkemize huzur ve istikrarın gelmesi ile neredeyse ülkemizin yüzde 40 meralarını barındıran Doğu ve Güneydoğu bölgemizde besiciliğin artması ile olacaktır” dedi.


#Et
#zam
#kırmızı et
8 yıl önce