|

İran'la güvene dayalı iş yapmayın

İran'a yönelik ambargonun kalkmasının ardından Türkiye-İran İş Konseyi Üyesi Osman Aksoy, “İran'la güvene dayalı iş yapmayın. Bedeli tahsil edilmeden, vadeli alışveriş yapmayın ki sorun yaşamayın ” uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:29 - 16/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) tarafından “İran'da Ticari Yatırımlar” panel düzenlendi. Panelde ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından bölgede ticaret ve iş dünyasının nasıl şekilleneceği konuşuldu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Aksoy İran'a yönelik olarak:"İran'la güvene dayalı iş yapmayın. Risk almayın. Bedeli tahsil edilmeden, vadeli alışveriş yapmayın ki, ödeme konusunda bazı firmaların yaşadığı sorunları yaşamayın" uyarısında bulundu.



Türk yatırımcılar için en büyük sıkıntılardan birinin İran'da iş yapacak güvenilir partner bulmak olduğunu dile getirdi.



PARA TRANSFERİ SORUN DEĞİL

İran'ın zor bir pazar olduğunu belirten Osman Aksoy şunları söyledi: "Aşılması gereken en büyük sorun bu. Önerim Türk firmaların orada konuşlanması. Firmayı orada kendileri kurup, buradaki firmadan ürün gönderebilirler. İran'da para transferlerinde sorun var söylentilerinden korkmayın, mutlaka finans konusunun bir çözümü var. Ama güvene dayalı mal satmamayı öneriyorum. Büyük yatırımlarda mutlaka Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti işin bir yerinde olmalı.”


#iran
#ambargo
#ekonomi
8 yıl önce