|

İtalyan Ducati için Hintliler devrede

Volkswagen'in 5 sene önce 860 milyon euro karşılığında satın aldığı ve yıllık 100 milyon euro kar eden motosiklet üreticisi Ducati için Hindistan'ın Eicher Motors firması 2 milyar dolarlık teklife hazırlanıyor. Ancak Nisan ayında satışa çıkarılan Ducati, sendikaların baskısı nedeniyle Volkswagen tarafından durdurulmuştu.

Yeni Şafak
09:22 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:30 - 7/09/2017 Perşembe
Diğer
Ducati
Ducati

Alman otomobil devi Volkswagen tarafından satışa konulan fakat daha sonra süreci askıya alınan Ducati için Hindistan merkezli Eicher Motors devreye girdi.

  • Royal Enfield klasik motosikletleriyle bilinen Eicher, bu satın alma için Volkswagen'e yaklaşık 2 milyar dolarcivarında bir teklif yapmaya hazırlanıyor.

Milliyet'in Economic Times'a dayandırdığı habere göre, ay sonunda bitecek teklif verme süresi dolmadan önce Eicher global bankalarla görüşerek ve danışmanlık alarak satın alma işlemiyle ilgili prosedürlerini hızlandırıyor.

Temmuz ayındaki haberlerde Amerikalı Harley Davidson ve bir diğer Hintli üretici Bajaj da İtalya merkezli motosiklet üreticisi Ducati ile ilgilenenler arasında belirtilmişti.

  • Ducati'yi satın almak için adı geçenler arasında Benetton Ailesi, ABD'li otomotiv firması Polaris Industries ve Ducati’nin önceki sahibi Investindustrial bulunuyordu.
Sendika baskısı vazgeçirmişti

Öte yandan, Volkswagen geçtiğimiz günlerde Almanya'daki sendikaların baskısı nedeniyle satış sürecinin askıya alındığını açıklamıştı.

Hisselerinin tamamı Volkswagen'in lüks markası Audi tarafından kontrol edilen 91 yıllık İtalyan markası Ducati için Nisan ayında satış süreci başlatılmıştı. Ancak satışın gerçekleşmesi için Volkswagen Denetim Kurulu'nun onayı gerekiyor. Bu kurulun yarısı ise sendika temsilcilerinden oluşuyor.

Volkswagen'in Audi birimi, 2012'de Ducati'yi 860 milyon euroya satın almıştı. Ducati'nin yıllık kârı 100 milyon
euro
seviyesinde bulunuyor.
#Volkswagen
#Ducati
#Hindistan
#Eicher Motors
7 yıl önce