|

Kırım'a ambargo hazırlığı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Rifat Çubarov, Rusya'nın tek taraflı ilhak ettiği Kırım'a ambargo uygulanması için hukuki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:55 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:57 - 2/12/2015 Çarşamba
AA

Çubarov, Ukrayna'da bazı televizyon kanallarının temsilcilerinin katıldığı ortak yayında yaptığı konuşmada, Kırım meselesi üzerinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.



Kırım'ın denizden ablukaya alınması için hazırlık yaptıklarını ifade eden Çubarov, etkili bir deniz ablukası için mevcut uluslararası araçların yetersiz olduğunu, bu nedenle hukukçularının uluslararası deniz hukuku üzerinde çalıştığını ifade etti.



BM Genel Kurulu'nun 28 Mart'ta Kırım'ın Rusya'ya ilhakına yönelik referandumu geçersiz sayan kararında "ambargo" konusuna herhangi bir atıfta bulunulmadığını anımsatan Çubarov, "Şimdi hukukçularımız, Birleşmiş Milletler nezdinde, Ukrayna ve Batılı ortaklarımızı Kırım'a ambargo uygulamaya teşvik etmek için hukuki çalışmalar yapıyor" diye konuştu.



Çubarov, Kırımlı Tatar aktivistlerin olası bir deniz ablukasında gemileri nasıl durduracaklarını öğrenmek için Greenpeace ve uluslararası insan hakları örgütlerinin eylemlerini incelediklerini sözlerine ekledi.



Kırımlı Tatar aktivistler, Rusya'nın Kırım'ı tek taraflı ilhak etmesinden sonra Ukrayna'da bazı eylemler düzenlemişti. Kırım'a giden gıda yüklü tırları geri çeviren aktivistler, daha sonra Kırım'a elektrik sağlayan iletim hatlarının tamirini engelleyerek, yarımadanın elektriksiz kalmasına neden olmuşlardı.



#kırım
#ambargo
#rusya
8 yıl önce