|

MÜSİAD Avustralya'da

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, "Türkiye'den bakıldığında dünyanın bir başka ucunda Avustralya'da bulunabilmek, 26 yıl önce başladığımız yolculukta hedeflerimize yaklaştığımızın çok güzel bir göstergesi" dedi.

Yeni Şafak
15:37 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 21/11/2016 Pazartesi
AA
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Avustralya şubesi Melbourne'de açıldı.



Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri, Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Avustralya İşçi Partisi Victoria Eyaleti Milletvekili Frank McGuire, MÜSİAD Avustralya Başkanı Ali Gür, işadamları ve vatandaşlar katıldı.



Genel Başkan Nail Olpak, törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya'ya şube açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'den bakıldığında dünyanın bir başka ucunda Avustralya'da bulunabilmek, 26 yıl önce başladığımız yolculukta hedeflerimize yaklaştığımızın çok güzel bir göstergesi." ifadesini kullandı.



MÜSİAD olarak bulundukları ülkelerde daha fazla üretime, yatırıma ve istihdama odaklanan bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Olpak, "Son dönemde hep söylediğimiz şu idi, 'Biz daha çok üreteceğiz, daha çok büyümeye devam edeceğiz'. Bugün onun göstergelerinden birisini yaşıyoruz." dedi.



Olpak, Avustralya ile Türkiye arasında yüz yılı aşan dostluğun bulunduğunu ancak ticari ilişkilerin arzu edilen düzeyde olmadığını vurgulayarak, "Ticari açıdan bakıldığında, bir tarafta 1,3 trilyon dolar civarında bir ekonomiye sahip Avustralya diğer taraftan 800 milyar dolarlık Türkiye'nin, toplamda bir milyar dolarlık ticari ilişkiye sahip olması gerçekten kabul edilebilir değil." değerlendirmesinde bulundu.



İlk şubelerini açarak iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkileri ve yatırım ortamını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Olpak, ilgili taraflara, yetkililere, hükümetlere çalışmalarını sunarak hareket etmeye çalışacaklarını söyledi ve "Neticede ülkelerin ilişkilerini belirleyen siyasi iradelerdir. Ticaret, onların açtığı yoldan kendi içinde daha hızlı şekilde ilerler kanısındayız." diye konuştu.



THY'nin aktarmasız uçuşu ticareti olumlu etkiler


Olpak, Türk Hava Yollarının (THY) Avustralya'ya aktarmasız uçuşlara başlamasının, iki ülke arasında ticari ilişkilere önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekti.



Avustralya şubesinin açılışının ardından Melbourne'de çeşitli temaslarda bulunan MÜSİAD heyeti, akşam Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.





#MÜSİAD
#Avustralya
#THY
7 yıl önce