|

Rus ekonomisi istikrar arıyor

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, bankanın yüzde 11'lik faiz oranının ülkedeki piyasa güvenini arttırdığını belirterek, “Ekonomi istikrarlı hale gelmeye çok yaklaştı." dedi.

Yeni Şafak
12:11 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:27 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Rusya Bankalar Birliği toplantısında konuşan Nabiullina, Rusya Merkez Bankasının uzun süredir yüzde 11'lik faiz oranını sabit tutmasıyla ilgili birçok eleştiri aldıklarını ancak bu sayede ülke piyasasının tekrar güven kazandığını söyledi.



Nabiullina, Rus ekonomisindeki zorlukların devam ettiğine işaret ederek, “Ancak en büyük korkularımız gerçekleşmedi. Resesyon henüz sonlanmadı ama ekonomi istikrarlı bir hale gelmeye çok yaklaştı" ifadelerini kullandı.



Faiz oranını yüzde 11'de sabit tutarak enflasyonun düşmesine yardımcı olduklarını belirten Nabiullina, “Enflasyondaki gerileme istikrara kavuştuğu zaman biz de Merkez Bankası olarak faiz oranlarını düşürmeye başlayabiliriz" dedi.



Finans piyasalarındaki durumun da 2014-2015 yıllarına kıyasla daha istikrarlı olduğunu anlatan Nabiullina, piyasa dalgalanmalarında düşüş ve mali varlık değerlerinde ise artış yaşandığını dile getirdi.



Geçtiğimiz yılın başından bu yana faiz oranlarını yüzde 17 seviyesinden kademeli olarak indiren Rusya Merkez Bankası, temmuzda politika faizini yüzde 11'e kadar düşürmüştü.



Rusya Merkez Bankası, 2016 yılında ham petrol fiyatını varil başına 30 dolar olarak baz alıyor, ekonominin ise bu yıl yüzde 1.3 ila 1.6 daralacağını öngörüyor.

#ekonomi
#elvira nabiullina
#Rusya
#Rusya Merkez Bankası
8 yıl önce