|

Rusya'da binlerce kişi sokaklara döküldü

Rusya'nın Soçi ve Krasnodar şehirlerinde emekliler, indirimli seyahat uygulamasının iptalini protesto etti.

Yeni Şafak
19:39 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 15/01/2016 Cuma
AA

Rusya'nın kötü ekonomisini düzeltmek için aldığı önlemlerden olan toplu taşımada yaşılılar için indirimli seyahat uygulamasının iptali, protesto edildi.



Krasnodar'da valilik binası önünde toplanan emekliler, değişikliğe gidilen toplu taşımada indirim uygulamasının eski haline döndürülmesini talep etti. Ellerinde flama ve dövizlerle toplanan kalabalık, çeşitli sloganlar attı. Krasnodar Vali Yardımcısı Andrey Alekseyenko, emekli protestocuların yanına giderek taleplerinin yarın değerlendirileceğini ifade etti.



Eyleme valiliğe göre 300, bölge basınına göre yaklaşık bin emekli katıldı.



EMEKLİLER SOÇİ'DE YOL KESTİ

Soçi'de ise aynı uygulamayı protesto eden emekliler, şehir merkezindeki bir caddeyi ulaşıma kapattı. Yaklaşık 100 kadar emekli, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerek caddeyi kısa süreli araç ulaşımına kapattı. Şehirde eylem nedeniyle araç kuyrukları oluştu.



Her iki şehrin bağlı bulunduğu Krasnodar Eyaleti'nde, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle toplu taşımada yaşılılar için indirimli seyahat uygulamasında değişikliğe gidilmişti. Emeklilik maaşı asgari limitin üzerinde olanlar, toplu taşımada indirimden yararlanamıyor. Daha önce, bu kategorideki yolcular, indirimli bilet kullanıyordu. Bir emekli uygulamadan önce aylık sınırsız ulaşım biletini 420 rubleye alırken bu rakam, zamlar ve indirim iptal edilmesiyle bin 200 rubleye çıktı.



Krasnodar Tramvay-Troleybüs İşletmesi Müdürü Sergey Verşilovski, tarife değişikliği kararının ekonomik durum, enflasyon ve elektrik fiyatlarının artması nedeniyle alındığını söylemişti.




#rusya
#ekonomi
#soçi
8 yıl önce