|

ABD'ye havlu ihracı arttı

Dünyanın 165 ülkesine havlu gönderen Denizli, ABD pazarındaki büyümesini sürdürüyor. Denizli'den ABD'ye yapılan havlu ihracatı, 8 aylık dönemde yüzde 23 artışla 55 milyon dolara ulaştı.

Yeni Şafak
09:28 - 10/09/2017 Pazar
Güncelleme: 12:28 - 10/09/2017 Pazar
AA
Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert, en önemli ihracat kalemleri olan havlu, bornoz, çarşaf ve nevresimde yeni pazarlara açılma konusunda iddialı çalışmalar yapıldığına işaret etti.
Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert, en önemli ihracat kalemleri olan havlu, bornoz, çarşaf ve nevresimde yeni pazarlara açılma konusunda iddialı çalışmalar yapıldığına işaret etti.
Türkiye'nin havlu ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini gerçekleştiren
Denizli'deki 400 üretim tesisi,
hızlı kuruyan, suyu emen, içerisinde pamuğun dışında elyaf ve ipeğin de bulunduğu h
avlularla dünya piyasasında önemli yere geldi.
"Turkish Towels"
konseptiyle çeşitli ülkelerde tanıtım yapan ihracatçılar, özellikle olimpiyatlarda ve şampiyonalarda sporcuların tercih ettiği markalar arasına girdi.
Denizli İhracatçılar Birliği
(DENİB) verilerine göre geçen yılı 496 milyon dolarlık
havlu ihracatı
yla kapatan kentten bu yılın 8 ayında ise
290 milyon dolarlık havlu
yurt dışına gönderildi.

İhracatta ABD ve Kanada'nın aldığı payda ciddi yükselme yaşandı. Ocak-Ağustos döneminde ABD'ye yapılan havlu ihracatı geçen yılın ayın dönemine göre 23 artarak 55 milyon dolara, Kanada'ya yapılan ihracat ise yüzde 30 artışla 5 milyon dolara ulaştı.

Geleneksel pazarlar olan Almanya ve Fransa ise ihracatta yatay bir seyir izledi.

"Türk havlusu dünyada haklı bir üne sahip"
Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert,
en önemli ihracat kalemleri olan havlu, bornoz, çarşaf ve nevresimde yeni pazarlara açılma konusunda iddialı çalışmalar yapıldığına işaret etti.

Türkiye'nin ev tekstilinde Avrupa'da ikinci, dünya pazarında da ilk 4'te yer aldığını ifade eden Kocasert, şöyle konuştu:

Gerçekleştirdikleri faaliyetler sonucu ABD'nin Almanya'nın önüne geçerek en büyük pazar haline geldiğine işaret eden Kocasert, sözlerini şöyle sürdürdü:

#DENİB
#Denizli İhracatçılar Birliği
#İhracat
#Süleyman Kocasert
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
#Havlu
#Bornoz
7 yıl önce