|

Genel Seçim 2018 Giresun genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Giresun Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Giresun Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Giresun Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:36 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran 2018 Giresun ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Giresun ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Giresun sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Giresun için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Giresun seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Giresun'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Giresun'un nabzı Giresun seçim sayfamızda!

Giresun, fındığı ile tanınan ve Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda yer alan il. Kirazın bütün dünyaya buradan yayıldığı kabul edilir. Karadeniz'e kıyısı olan Giresun doğudan batıya Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeriyle çevrilidir. Trafik numarası 28'dir. Yerli halkın çoğunluğunu Çepniler oluşturur. 1500'lü yıllardaki Osmanlı Tahrir Defterlerinde yöreye Vilayet-i Çepni de denmektedir.

Giresun ili, Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonraki dönemde olan kişisel muhafızlarının (Topal Osman ve Silah Arkadaşları) memleketi olan bir ildir. Şehir, Aksu ve Batlama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuştur, tam karşısında Karadeniz'in bir adası olan Giresun Adası (Aretias) vardır. Giresun ili 1920 yılına kadar Trabzon iline bağlı kalmış, bu tarihte müstakil sancak, 1923 yılında ise il olmuştur. 1923 yılında Giresun ili, merkez Tirebolu ve Görele ilçesi ile bunlara bağlı Bulancak, Keşap ve Espiye bucaklarından ibaretti. 1933 yılında Şebinkarahisar'ın iliğinin kaldırılması ile Şebinkarahisar ve Alucra ilçeleri de Giresun'a bağlanmıştır. 1934 yılında Bulancak, 1945 yılında Keşap, 1957 yılında Espiye, 1958 yılında Dereli, 1960 yılında Eynesil, 1987 yılında Piraziz ve Yağlıdere, 1992 yılında Çanakçı, Güce, Doğankent ve Çamoluk ilçelerinin kurulması ile ilçe sayısı 15 olmuştur.

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı yorumu: Millet benimsedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin resmi yayın organı Türkiye Bülteni'nde Cumhur İttifakı ve 'Güçlü Meclis'in önemini anlatan mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Neden Güçlü Meclis?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gündeme geldiğinde birileri bizi milletimizle karşı karşıya getirmek için, ısrarla artık Meclis’in herhangi bir işlevinin kalmayacağı propagandasını yapmaya başladı. Biz, durumun böyle olmadığını elbette biliyorduk ama bu yalana inananlar olduğunu da gördük. Seçim kampanyamızda ‘Güçlü Meclis’ vurgusunu ilk sıraya çıkarmamızın sebebi önümüzdeki dönemde de Meclis’in öneminin artarak devam edeceğini göstermektir. Eskiden neredeyse hükümet tasarıları dışında kanun yapamayan Meclis, artık sadece milletvekillerinin teklifleriyle yasama çalışmalarını yürütecek. Bu bile ülkemiz için başlı başına bir devrimdir.

"Cumhurbaşkanlığını kazanmak yetmiyor"

Milletimize söz verdiğimiz hizmetleri yapabilmemiz için sadece cumhurbaşkanlığını kazanmamız yetmiyor, aynı zamanda Meclis’te güçlü bir grupla yer almamız gerekiyor. Zaten yeni yönetim sistemimizin alameti farikasıdır. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni hükümet, hem azalan bakan sayısı, hem etkinleşen yönetim yapısı ile ülkemize çok büyük hizmetler verecektir.

"Gönül bağı yasaklarla engellenemez"

(Avrupa’da AK Parti’ye propaganda engeli) Bu durum son yıllarda giderek daha çok ve yaygın olarak karşılaştığımız bir sıkıntıdır. AK Parti’nin faaliyetlerine izin vermeyen ülkelerin, bölücü örgütün güdümündeki parti başta olmak üzere, ana muhalefete ve diğer partilere meydanlarını, salonlarını sonuna kadar açmasının takdirini milletimize bırakıyorum. Özellikle, bölücü örgütün güdümündeki partiyle aynı seçim bürolarında, çadırlarda, stantlarda faaliyet gösteren ana muhalefet partisi bu pervasızlığının hesabını milletimize mutlaka verecektir. Bizim milletimizle aramızdaki gönül bağı, öyle sınırlarla, yasaklarla engellenemez. (Dövizdeki hareketlilik) Döviz kuru meselesi de bu fotoğraftan bağımsız değildir. Şimdilik acil önlemlerle pansuman yapıldı. Seçimlerin ardından tüm bu meseleleri masaya yatıracak ve kalıcı tedbirleri alacağız.

"Cumhur İttifakı taçlanacak"

Cumhur İttifakı'nın milletimiz tarafından sahiplenildiğini görüyorum. Gerek sokaklarda, gerek mitinglerde bu güzel birliktelik insanlarımızı yan yana, omuz omuza getiriyor. Farklı partilerin belirli ilkeler çerçevesinde aynı amaçlar doğrultusunda bir araya gelip, iş birliği yapabileceklerinin örneklerine gittiğimiz her yerde şahit oluyoruz. İnşallah sandıktan çıkacak sonuçla bu güzel manzarayı taçlandıracağız.

#Giresun Seçim sonuçları
#Giresun seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Giresun 2018
#seçim sonuçları Giresun
#Giresun milletvekili genel seçim sonuçları
#Giresun genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce