|

12 günde 82 roket attılar

Terörle mücadelenin hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla devam ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu alçaklar Afrin’den Reyhanlı’ya, Hatay’a, Kilis’e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Peki bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Beklemedik, tepelerine bindik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıldırım, terörle mücadelenin hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla devam 
ettiğini belirtti.
Yıldırım, terörle mücadelenin hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz” dedi. Yıldırım, “Afrin’de de PKK, KCK, PYD/YPG, DEAŞ bilimum terör örgütlerini yok etmek, sığınaklarını, barınaklarını başlarına yıkmak için kahraman askerlerimiz iş başında. Allah onların yardımcısı olsun. Afrin’e biz niye gittik? Bugün itibarıyla bu hareketin, operasyonun ne kadar haklı, gerekli olduğunu bütün dünya bilsin istiyorum. Şu ana kadar bu alçaklar Afrin’den Reyhanlı’ya, Hatay’a, Kilis’e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100’den fazla da yaralanan vatandaşımız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dahil değil” şeklinde konuştu.

BEKLEMEDİK TEPELERİNE BİNDİK

Yıldırım, “Peki bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz? Beklemedik, tepelerine bindik. Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz. Böylece sadece ülkemizin, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamış olmayacağız, aynı zamanda Afrin’de yaşayan yarım milyonu bulan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi de bu beladan kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI TERÖRİST YAPIYORLAR

PYD'nin çocukları küçük yaşta terörist yapıldığını, insanların mal ve mülklerini ellerinden aldığını ve kadınlara tacizde bulunulduğunu belirten Yıldırım, “Bunlar insanlıktan nasibini almamış alçak bir güruh. Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar mücadeleye devam. Durmak yok. Amacımız milletin huzurunu, güvenliğini sağlamak” dedi. İçeride ve dışarıda milletin huzuru ve ülkenin aydınlık yarınları için terörle amansız bir mücadele verildiğine dikkati çeken Yıldırım, terör örgütlerini bölgeden çıkarmak için daha önce Fırat Kalkanı Harekatı’nın yapıldığını hatırlattı. Başbakan Yıldırım, o bölgede artık huzurun ve güvenliğin bulunduğunu belirterek, 130 bin Suriyeli’nin ülkesine yerleştiğini, 160 bin çocuğun eğitime başladığını, zulmün ve göçün sona erdiğini aktardı.


Ankara-Niğde arası 2 saat

Başbakan Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun temelini attı. yolun tamamlandığında Ankara’dan Niğde’ye varış süresinin yarı yarıya azalacağını, 4 saatten 2 saate düşeceğini belirten Yıldırım, “Eğer Ankara’da oturuyorsanız, anneniz, babanız, aileniz Niğde’deyse sabah kahvaltıya bile gidebilirsiniz” dedi.

KESİNTİSİZ YOLCULUK

Edirne, Ankara, Niğde, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve güzergahta bulunan diğer iller için büyük bir hayali gerçeğe dönüştürme adına son bir hamle yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Edirne’den otoyola giren bir vatandaşımız, bu yol bittiğinde Şanlıurfa’ya kadar hiç araba sollamadan otoyolla gidecek. Rahat, konforlu bir seyahat edecek. Bu büyük eser hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HİKAYESİ ÇOK HAZİN

Yıldırım, Ankara-Niğde arasında 2 bin kilometre uzunluğundaki otoyolun eksik kalan 332 kilometrelik bölümünün bitirileceğini anlatarak, “Bu yolun hikayesi çok hazin. 2000-2001 krizinden önce bu yolun yapımı ihale edilmiş, 8-10 firmaya verilmiş, çalışmalar başlamış, teminat mektupları yatmış ama Türkiye krizle yerle bir olunca proje de rafa kalkmış. Tıpkı yarım kalan havaalanları, yollar gibi ama 2002’de bu aziz millet ‘Tek başına, iş başına. Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın’ dedi ve Türkiye bu kutlu yürüyüşüne o günlerden itibaren başladı.” şeklinde konuştu.

2019 İÇİN SÖZ ALDI

Projenin tutarının 4 milyar lira olduğunu dile getiren Yıldırım, ERG İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vural Erbilgin’den 2019 sonunda bitirilmesi için söz aldı. ve "Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

#Binali Yıldırım
#Niğde
#TSK
#Afrin
6 yıl önce