|

15 gün mola

İlk ve orta dereceli okullardaki 18 milyon öğrenci karne alarak 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi. Uzmanlar, öğrencilerin bu süre içinde dinlenmesi gerektiğini söylüyor. Öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat’ta başlayacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Gölbaşı İlkokulu’nda karne dağıttığı öğrencilere “Büyüklerinizi ziyaret edin” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:19 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Öğrenciler karnelerini aldı.
Öğrenciler karnelerini aldı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci için dün tatil zili çaldı. Okullarda görevli toplam 1 milyon 121 bin 225 öğretmen de iki hafta boyunca dinlenme fırsatı bulacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dün Ankara Gölbaşı İlkokulu’nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı. Bakan Selçuk’a Ankara Valisi Vasip Şahin eşlik etti.


BAKAN SELÇUK KARNE DAĞITTI

  • Okula geldiğinde ilk olarak 1. sınıfların karne dağıtım törenine katılan Bakan Selçuk, isimlerini okuyarak tek tek çağırdığı öğrencilere karnelerini takdim etti. Ziya Selçuk, daha sonra 4. sınıf öğrencilerinin de yarıyıl öncesi son dersine konuk olarak öğrencilere karne dağıttı. Tatilde tamamen boş durmanın doğru olmadığının altını çizen Selçuk, “Yeni şeyler yapmanız lazım. Büyüklerinizi, babaannelerinizi, anneannelerinizi ziyaret edin, hastalar varsa onlara hediyeler götürün, arkadaşlarınızla daha çok eğlenmeye çalışın, kitap okumayı ihmal etmeyin. İlla ödev yapmanız şart değil, ödevlerinizi yeterince yapıyorsunuz, artık başka ödevleriniz var. O ödevler neler? Arkadaşlarınıza daha çok yardım etmek, hayvanları daha çok korumak gibi şeylere daha çok ilgi gösterirseniz memnun olurum” dedi.

ANLAMLI “ÖDEV” PAYLAŞIMI

Selçuk, yarı yıl tatili dolayısıyla Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Halatların bağlandıkları yerden fora edilmesine, çözülmesine denizciler ‘mola’ diyorlar. Yani hareket ondan sonra başlıyor. Bugün biz de bütün öğrenciler için hep beraber ‘mola’ dedik. Bizim verdiğimiz bir ödev yok ama sizin yapacak çok şeyiniz var. Yeni hayaller kurun, yeni birilerini tanıyın, görmediğiniz yerler görün, bilmediğiniz şeyler öğrenin, kendinizi dinleyin, kendi sesinizi duyun. Bunlardan daha anlamlı on beş tatil ödevi düşünemiyorum. Evet, halatlar çözüldü. Şimdi bütün denizler denizler sizin, yol sizin, yolculuk sizin”

  • LGS’de sorunlar çözülecek
  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki adrese dayalı yerleştirmelerde geçen yıl yaşanan sorunların bu yıl büyük ölçüde azalacağını vurguladı. Selçuk, “LGS’de adrese dayalı yerleştirmede önümüzdeki yıl yerleştirmeye esas olacak kuralları biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim. Okulların daha dengeli dağıtımıyla ilgili önlemler almak ve bu arada çocukların daha ilk tercihinde çok büyük bir ölçüde yerleşmeleri için yerleşmeye esas kriter tablosunu tümüyle değiştirmek gibi önlemler var. Çocukların evlerine yakın olan okullara gidebilmesiyle ilgili birtakım kolaylıklar getiriliyor” dedi.
#Karne
#Ziya Selçuk
#Tatil
5 yıl önce