|

20 yıllık maaşı geri alınacak

Sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan öğretmenden, yaklaşık 20 yıl boyunca devlet tarafından ödenen maaşı faiziyle geri alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 24/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başka bir üniversite mezununa ait mezuniyet belgesi üzerinde değişiklik yaparak yaklaşık 20 yıl boyunca sahte öğretmenlik yapan ve geçtiğimiz günlerde hakkında soruşturma açılan 45 yaşındaki R.G.S.'den devletten aldığı maaşların faiziyle geri alınacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sahte diplomalı öğretmenlere yönelik bu yıl başlattığı çalışma kapsamında Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde bir bayan öğretmenin sahte diplomalı olarak 1997'den beri öğretmenlik yaptığı belirlenmiş ve görevden alınmıştı.



DİPLOMALAR MERCEK ALTINDA


Yürütülen soruşturmanın sonucunda R.G.S.'nin sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı hukuki olarak da netleşirse 1997 yılından bu yana aldığı maaşların faiziyle birlikte geri alınacağı kaydedildi. Ayrıca söz konusu öğretmen hakkında evrakta sahtecilik suçundan da yasal işlem yapılacağı bildirildi. Devlet okullarında görev yapan Türkiye genelindeki 830 bine yakın öğretmenin diplomaları geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tek tek incelemeye alınmıştı. YÖK'le yapılan anlaşma kapsamında kurulan “Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi” ile MEB'in merkez ve taşra teşkilatında muhtelif kadrolarda görevli personelinin yüksekokul, lisans, yüksek lisans ve doktora diploma bilgilerini incelemeye başlamıştı. Sahte öğretmenin oyunu da bu kapsamda yapılan çalışmalar sayesinde ortaya çıkmıştı.


#Sahte diploma
#sahte öğretmenler
8 yıl önce