|

3 ilde 26 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 9, Şırnak'ta 9, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
12:39 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:00 - 23/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 9, Şırnak'ta 9, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 terörist daha öldürüldü. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 54'e, Şırnak'ta 50'ye, Yüksekova'da ise 65'e yükseldi.





Nusaybin'de 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 149 oldu.


Şırnak'ta 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 78'e yükseldi. Dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, üç adet av tüfeği, 55 adet el yapımı patlayıcı, bir adet el bombası, 471 adet Kaleşnikof fişeği, 125 adet Biksi fişeği, üç adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet roketatar mühimmatı, 50 kg amonyum nitrat, üç adet keskin nişancı dürbünü, iki adet tabanca, iki adet gaz maskesi, altı adet hücum yeleği, muhtelif yaşam malzemesi (100 kg kuru fasulye, 50 kg mercimek, 200 kg un,170 kg şeker, 10 kg çay) ele geçirildi.



Yüksekova'da ise, beş el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 34'e yükseldi. Bir tabanca ve muhtelif kumanya ele geçirildi.



6 PYD'li terörist yakalandı


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yol kontrolünde yabancı uyruklu altı PKK / PYD mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.





1 DAEŞ'li yakalandı

Gaziantep'nin Nizip ilçesinde Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.



2 terörist teslim oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu.





Sığınaklarda silahlar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

Bitlis Merkez'de icra edilen operasyonda tespit edilen altı sığınak içerisinde, bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir el bombası, beş adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 150 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş kütüklük, bir palaska, bir takım terörist kıyafeti, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.



Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınak içerisinde, beş tüp, 50 kg un, muhtelif miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.



Bitlis'in Mutki ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınak içerisinde; muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.







#tsk
#öldürülen terörist sayısı
#şırnak son dakika
#yüksekova son dakika
8 yıl önce