|

41 polis için yakalama kararı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde 2011'de görev yaptığı sırada FETÖ/PDY kapsamında usulsüz dinlemelerde bulunduğu iddia edilen ve aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 41 polisin yakalanması için 22 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Yeni Şafak
14:13 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:23 - 23/06/2016 Perşembe
AA
Aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu polislerin yakalanması için 22 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu polislerin yakalanması için 22 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli 22 ilde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 41 polis hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevde bulunduğu sırada FETÖ/PDY kapsamında usulsüz dinlemeler yaptığı belirlenen emniyet personelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.



Operasyon kapsamında Edirne'de polislikten ihraç edilen 1 kişiyle Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı A.K. ve daha önceden düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak görevden ihraç edilen eski istihbarat şube müdürü İ.Ş.'nin de aralarında olduğu toplam 12 kişi de Kırklareli'nde gözaltına alındı.



Edirne ve Kırklareli'de gözaltına alınan zanlılar İstanbul'a götürüldü.



Aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 41 emniyet personelinin yakalanması için 22 ilde başlatılan operasyon sürüyor.





#FETÖ
#PDY
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
8 yıl önce