|

ABD’li şirketlere reklam yok

Türkiye’nin iki büyük global şirketi THY ile Türk Telekom, ABD’nin yaptırımlarına tepki olarak bu ülkeye ait şirketlere reklam vermeyi bıraktığını duyurdu. THY’den yapılan açıklamada, “Türk Hava Yolları olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz” denildi. Türk Telekom da “#ABDyeReklamVerme kampanyasına biz de katılıyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:19 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
THY ve TT’den ABD’ye boykot
THY ve TT’den ABD’ye boykot

Türkiye ile Amerika arasındaki Brunson krizi sonrası kurda başlayan dalgalanma Türk Hava Yolları’nı da harekete geçti. THY, Amerika'nın Türkiye'ye yaptırımlarına karşılık olarak ABD'li şirketlere reklam vermeyi bıraktı. THY ve Türk Telekom’dan yapılan açıklamada ABD’li kuruluşlara reklam verilmeyeceği bildirildi. Türk Hava Yolları (THY) ve Türk Telekom ABD merkezli kuruluşlara reklam vermeyecek. Konuyla ilgili THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’den bir açıklama geldi. Üstün, “Türk Hava Yolları olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir” dedi.



KAMPANYAYA TÜRK TELEKOM KATILDI

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş de Twitter’dan yaptığı açıklamada kampanyaya katıldıklarını söyledi. Ateş paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Türk Telekom ailesi olarak biz de #ABDyeReklamVerme kampanyasına dahil oluyor, devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir.”

#THY
#Türk Telekom
#Reklam
#Sosyal medya
6 yıl önce